Indhold om Artikler:

 

Forvaltningen af den stødt stigende bestand af kronvildt på Sjælland bliver nu genstand for et forsknings- og forvaltningsprojekt, som bliver stærkt forankret i det jordnære praktiske arbejde.

I dag holdt den danske miljøminister tale for forskere og forhandlere fra hele Europa. Budskabet er, at arternes tilbagegang skal bremses og det skal et nyt internationalt panel medvirke til.

Jagt på fri vildtbane og under hegn i det sydlige Texas, hvor der er cowboyhatte, fodermaskiner og sydstatsstemning så langt øjet rækker. Arterne der jages er javelina, whitetail og axishjort, og det hele kan nu opleves på tv

App

Så er det muligt at købe, downloade og se jagtfilm på iPhone eller iPad, og filmene er på dansk. De har tidligere været udgivet på DVD til 249,- Nu koster de bare 105,-

 

Her følger den personlige beretning om en jagt og en skudulykke der så let som ingen ting kunne have kostet en dansk jæger synet. Men han havde taget sine forholdsregler, og det kan vi andre også gøre.

I dag besøgte det store jagtrejseshow Farum lidt uden for København. I morgen gælder det Ringsted og resten af ugen går turen vest på til Jylland.
De første dages interesse har været stor.

I 90 år har kikkerterne fra Zeiss været solgt og serviceret af det danske firma Brock & Michelsen i Birkerød. Men nu er virksomheden blevet købt af Carl Zeiss, som overtager hele selskabet.

Det er blevet meget lettere at få sin hund og kat med til Sverige. Især danske jægere vil antageligt hilse de nye lempede bestemmelser velkomne, for nu kan hunden tage turen over sundet, uden først at skulle til dyrlægen.

I den danske jagtverden bliver det et begivenhedsrigt nyt år, som blandt andet rummer valg til formandsposten i Danmarks Jægerforbund og nye forvaltningsplaner for vildtet. Men hjælper det noget?

Er det muligt at komme på god afrikansk jagt for bare 8.900,- inklusiv flybillet og fire jagtdage 2:1? Svaret kommer på tv. Første gang i dag klokken 17.00.

Ved årsskiftet blæses et nyt forskningsprojekt i gang, som skal munde ud i en sammenhængende og resultatrig forvaltning af det sjællandske kronvildt, som er i beskeden fremgang.

 

Det danske jagtrejsebureau Gamekeeper har indgået en alliance med et tysk jagtrejsebureau, så nu er der endnu mere at vælge imellem, når man køber sin jagtrejse hos Gamekeeper.

 

Nye danske bestemmelser lukker nu for muligheden for, at lovlige næsehorn kan handles. Dermed håber Naturstyrelsen på, at medvirke til at stoppe den illegale handel med næsehorn og på at reducere krybskytteriet på afrikanske næsehorn.

Alle læsere ønskes en glædelig jul, og en fredfyldt juletid i selskab med alt det der gør julen til det den er – og når det hele så bliver for meget, så er der jo heldigvis en masse jagt at læse om på disse sider...

Det store riffelbaneanlæg på Amager, lige uden hovedstadens centrum, fortsætter. Det står klart efter sidste uges stiftende generalforsamling i den nye forening, der skal drive aktiviteterne videre, nu hvor kommunen trækker stikket ud.

 

Syd for Danmarks grænser vrimler det med vildsvin, og de kan jages hele året. Jagtmagasinet sender fra en forårsjagt der foregår efter mørkets frembrud.

De første systematiske indsamlinger af viden om hvor i Danmark mårhundene bliver observeret afslører, at den invasive vildtart nu forekommer i Jylland, på Fyn, Sjælland og Møn. 

Endnu lader det store sneppefald vente på sig, og fra det meste af Danmark er meldingerne klare. Snepperne er endnu ikke kommet i samme antal som de forrige år. Sidste års afskydning var også reduceret.