Vinterjagt

I Finland opdrætter de fasaner som man gjorde det i gamle dage i Danmark. Og de jager dem efter stolte engelske traditioner. Jagtmagasinet på dk4 har været på hvid fasanjagt i Finland, og mødt manden der kan få de farverige fugle til at blive på reviret.

Finland.
Det er frostvejr, mørkt og overskyet. Stemningen i den store badstue er helt i top, for i morgen starter årets sidste fasanjagt. Et par overstadige typer forlader den dampfyldte sauna og ruller sig i sneen. Alle forventninger er indtil videre indfriet, og fasaner er der tydeligvis overalt.
Jagtmagasinet fra dk4 er blevet inviteret på jagt i den centrale del af Finland. En times flyvning nord for Helsinki.
Det er årets sidste, og traditionelt er det jo ofte sådan en slags slyngeljagt. Det er da også venner af huset, samarbejdspartnere og gode kammerater der sidder nøgne og side om side i badstuen og med begejstring taler om sidste års fremragende jagt.
Dagen efter begynder det hele, og der er fasaner i hopetal på vingerne.
Alt dette kan opleves på dk4 fra på søndag klokken 17.00 og derefter yderligere ni gange i løbet af de to kommende uger – på forskellige tidspunkter.
Vinterjagt - kongens skilt
I Kongens fodspor. Jagten hos Heikki Liettu er berømt og afholdt og i efteråret 2012 nød den svenske konge og hans jagtselskab de mange flotte fugle her på det finske revir. Messingpladen er boltet fast ved siden af hoveddøren til jagtstuen.

Vinterjagt - flotte våben
Klassiske bøsser. Jagten på det finske revir er på alle måder formfuldendt, og da Jagtmagasinet var på besøg fik programvært Steen Andersen stukket en smuk klassisk engelsk bøsse i hånden. Anslået værdi: 1 million kroner…..

Rævegrave.
I samme program præsenteres også et helt nyt system til anlæggelse af kunstgrave. For det første er modulerne til graven fremstillet af kunststof, som vejer en brøkdel af de traditionelle betonrør til den slags. For det andet har en gruppe fynboer udviklet en teknik, hvor gravene anlægges direkte oven på jorden – altså uden omfattende gravearbejde.

Mør madlavning.
Sidste element i dette vinteraktuelle jagtprogram fra dk4 er et forsøg på at tilberede fasanerne, så de bliver garanteret møre. Undervejs tager den historie en sær drejning, og ender med den professionelle konservators opskrift på stort set arbejdsfri afkogning af jagttrofæer.

Udsendelsestidspunkter.
Søndag klokken 17.00, mandag klokken 22.30 og yderligere otte gange i løbet af de kommende to en halv uge.