Vildsvin på Fyn

Vildsvin på Fyn

Forrige weekend undslap ni vildsvin, som eller skulle have endt deres dage som vildsvinesteg på Herregårdspensionen Steensgaard.
De ni vildsvin stammer fra en stor hegnet bestand som Steensgaard Gods har opdrættet i årevis.
Fredag den 14. juni skulle ti vildsvin slagtes.
Normalt skydes slagtedyrene i indhegningen hvorefter de bringes til slagtehuset. Men denne fredag nåede den første af de ti slagtedyr at dreje hovedet inden slagterens riffelkugle satte den ud afgørende ud af spillet, og i stedet for at styrte død om, løb dyret lige gennem hegnet, hvorefter ni andre vildsvin straks fulgte efter.

Svinejagten gik straks ind

Umiddelbart efter flugten blev en større jagt sat i gang, med deltagelse af godsets våbenføre mænd og den lokale jagtlejer.
I løbet af weekenden blev fem af de ni svin nedlagt.
I de følgende dage er yderligere tre svin blevet skudt, og tilbage er endnu en so, som er blevet set i nærheden af godset flere gange.

Ingen skader

Nogle af dyrene nåede at komme vidt omkring, og flere blev set omkring Jordløse 5 – 7 kilometer fra Steensgaard.
Selvom området er velforsynet med kartoffelmarker, er der ikke reporteret om betydelige markskader, indtil videre ser det ud til at det kun er gået ud over et hjørne af en græsplæne i et villakvarter, oplyser godskontoret.

Godsets vildsvin

Selvom den tilbageværende so har været på skudhold et par gange, er den stadig på fri fod og tilsyneladende i fin form.
Selvom dyret træffes uden for godsets område, tilhører det fortsat Steensgaard, som dog også har erstatningspligt for eventuelle skader som vildsvinet kan forårsage.
Politiet i Assens opfordrer folk der ser vildsvinet til at lade det være i fred, og ringe til politiet eller til Steensgaard Gods.

Steensgaard Godskontor: 62 61 94 52
Assens Politi: 64 71 14 48