Værdifuld jagt i Sydafrika

Værdifuld jagt i Sydafrika

Sydafrika
Turistindustrien i Sydafrika er boomet i løbet af de seneste år.
Ikke mindst jagtindustrien står midt i et opsving, som accelereres yderligere af de urolige forhold der hersker hos naboen i nord Zimbabwe.
I løbet af få år er jagtindtægterne steget markant, og forventes i fremtiden at
indbringe ikke mindre end 600 mil. kroner årligt, oplyste the Bosveld Hunters' Association sidste måned til African Eye News Service.

Hårde dollars
I løbet af jagtsæsonen rejser over 300.000 udlændinge til de berømte jagtområder i Limpopo, Mpumalanga, Eastern Cape og North West Province, og de udenlandske jægere betaler i amerikanske dollars.
Formanden for the Bosveld Hunters' Association, Fred Mulders, oplyser, at nogle jægere betaler op til 15.000 US dollars for hvert dyr der nedlægges.
Priserne på jagt har nu stabiliseret sig efter dramatiske stigninger i løbet af de seneste par år, som skyldes at stadig flere jægere vælger Sydafrika frem for Zimbabwe som jagtdestination.

Bushcamp
© huntersmagazine.com
2002, Steen Andersen

Jagt for enhver pengepung
Mange velhavende amerikanske jægere tilbringer tre til fire uger på jagt under luksuriøse forhold, og nedlægger gerne elefanter og løver og enkelte næsehorn, som er blandt de dyreste vildtarter i Afrika, og det er forklaringen på, at Fred Mulders omtaler jægere, der betaler rigtig mange penge per nedlagt stykke vildt.
Imidlertid er Sydafrika mulighedernes land, og kan også levere store jagtoplevelser til jægere med et mere ydmygt jagtbudget.
En hurtig tur rundt på diverse danske jagtudbyderes hjemmesider afslører, at en jagtrejse til Sydafrika med licens til at nedlægge fire - fem vildtarter kan gøres for omkring 20.000 – 22.000 danske kroner for en lille uges jagt.

Solnedgang og kano
© huntersmagazine.com
2002, Steen Andersen

Her er nogle af de priser vi fandt
DIANA, 5 dages jagt i Limpopo Safari`s bushcamp, Kr. 12.500,- inkl. flyrejse og fortæring.
Dertil kommer diverse trofæafgifter.
BUHLS JAGTREJSER, 5 dages jagt på jagtfarm inkl. 1 springbuk, 1 blesbuk, flyrejse og fortæring. Kr. 10.895,-
Dertil kommer yderligere trofæafgifter.
Sparta Hunting Club, 5 dages jagt i Rubbervale Camp inkl. flyrejse og fortæring, Kr. 13.400,-
Dertil kommer diverse trofæafgifter.

Trofæafgifter
I Sydafrika er trofæafgifterne stort set ens over hele landet.
En zebra (Burchells) koster for eksempel 5.000 kroner at nedlægge, et stort vortesvin koster 1.000,- og en stor kudu (greater southern) koster 7.000,- kroner.
Et stort trofæ af en blesbuk koster 1.750,- mens en stor springbuk koster 1.475,- kroner.
En af de faktorer der spiller mest ind på jagtpriserne i denne prisklasse er indkvarteringen og forplejningen.
En bushcamp er altid dyrere, fordi den ligger ude i den vilde natur, og kræver en del logistisk støtte i form af tilførsel af friske forsyninger, fastboende personale og så videre. Lejrene ude i bushen er også de mest romantiske, og her får man som regel også de største naturoplevelser.