Vådeskud i Lufthavnen

Vådeskud i Lufthavnen

København.

Haglene flåede våbenkassen fra hinanden, ramte en metalplade på vognen og fortsatte op på vingen af flyet, før de rikochetterede og til sidst ramte den ansatte, skriver Ritzau.
Bagagemanden blev ramt på den ene overarm, på lænden og bag på låret. En kollega, der stod tæt på, fik kraftig ringen for øret af braget fra skuddet.
Tirsdag forklarede nordmanden i retten, at han pakkede jagtgeværet og en riffel ned i den særlige transportkasse. Han havde ikke brugt haglgeværet i 15 år og troede derfor ikke, at det var ladt.
Da han tjekkede våbnet ind i lufthavnen i USA, skrev han under på en erklæring om, at det ikke var ladt, og våbnet blev tilsyneladende heller ikke efterset i forbindelse med indskrivningen, forklarer Københavns Lufthavn til HuntersMagazine.
Jagtgeværet er blevet konfiskeret, og efter nogen betænkningstid erkendte den 76-årige jæger sig skyldig, og modtog en lyndom på 4 måneders betinget fængsel, for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed. Herpå fik nordmanden lov til at rejse videre.

Flyet blev taget ud af drift.

Ifølge Mikkel Thrane fra SAS, kunne man efterfølgende tydeligt se, at flyet var blevet ramt af haglene. Derfor blev det taget ud af drift i to dage, og spørgsmålet om erstatning overvejes i øjeblikket, forklarer Mikkel Thrane til TV2.
Vådeskuddet ude under norgesflyveren har indtil videre ikke fået Københavns Lufthavn til at ændre praksis eller sikkerhedshåndtering i forbindelse med våben der indskrives som flybagage i Københavns Lufthavne oplyser kommunikationsrådgiver Jan Aagaard fra Københavns Lufthavn her til aften til HuntersMagazine.