Trofæafgifter i New Zealand

De nye trofæafgifter kommer kun til at gælde for de trofæer der eksporteres, og prisen kommer til at ligge et sted mellem 1.000 og 2.000 danske kroner stykket.

New Zealand.
Det er stadig gratis at jage på de frie områder i New Zealand. Og det er indtil Nytår også gratis at fælde det frie vildt – primært tahr og gemse – og at eksportere trofæerne ud af New Zealand.
Men til Nytår er det forbi.
Jagten vil fortsat være gratis – med mindre man allierer sig med outfittere, helikoptere osv. hvilket som regel er en god idé.
Men altså jagten er også gratis efter årsskiftet, men fra Nytår skal man betale en mindre trofæafgift til staten for de trofæer man eksporterer ud af New Zealand, det skriver The Hunting Report.
Der er ikke fuld klarhed over hvad trofæafgiften kommer til at løbe op i. Nogle kilder mener at prisen for at eksportere et frit new zealandsk trofæ bliver omkring 700 danske kroner, andre kilder mener at vide, at afgiften kommer op i underkanten af 2.000 danske kroner.
Men under alle omstændigheder afregnes der per hoved, og det bliver altså ikke ekstra dyrt at fælde en stor gammel bjergtyr.
Indtægterne fra den nye statslige trofæafgift skal anvendes til vildtforvaltning, administration og drift af de formidable faciliteter der stilles til rådighed for de tilrejsende jægere: Blot for at nævne et eksempel, så findes der i underkanten af 1000 fremragende og vel vedligeholdte hytter oppe i bjergene hvor den frie jagt foregår, og det er stort set gratis at anvende disse hytter.