Tjek riflen

Tjek riflen

Bøssemager Peter Thomsen afslutter eftersynet med at kontrollere, at sigtekikkerten er ubeskadiget, og at korset kan bevæge sig frit.
Om mindre end halvanden måned går bukkejagten ind. Så tiden nærmer sig, hvor det er en god idé at få riflen efterset og ikke mindst at komme på skydebanen.

En billig fornøjelse.

I Nærum tager GameFair 399,- for service og eftersyn af riflen, næppe mere end en pakke jagtammunition.
Pengene er givet godt ud, for de giver sikkerhed for at mekanikken er i orden, og når man går bøssemager Peter Thomsen på klingen, så oplever han fra tid til anden rifler og ikke mindst kikkert- monteringer, så han må tage sig til hovedet.
Især billige montager mister hurtigt grebet om kikkerten, og hvis man ikke opdager det før indskydningen og jagten, så kan det være mere end vanskeligt at præsterer nogen form for fornuftig skydning.

Riffelservice
© huntersmagazine.com
2003, Steen Andersen

Kikkertmontagen efterspændes og kontrolleres, så der ikke opstår slinger i valsen under indskydningen og den efterfølgende jagt.

Alt kontrolleres

Riflen bliver skilt af i hoveddele. Det vil sige, at skæftet tages af, så det er muligt at tjekke om der er opstået revner i de vitale dele.
Aftrækket bliver undersøgt, så der er vished for at det fungerer optimalt, ligesom sikringen bliver testet.
Slagstift og fjeder tjekkes ligeledes, og når hele riflen atter er samlet er turen kommet til kikkertmontagen.

Kikkerten skal side fast

Når riflen er samlet, monteres den i en skruestik, og så tager den gode bøssemager fat med sine store hænder om kikkertens ender og rusker i den, for at sikrer sig, at montagen holder kikkerten helt fast.
Den efterfølgende kontrol af kikkerten skal afsløre om trådkorset kan bevæge sig frit.
Montagen efterspændes og til slut kaster Peter Thomsen riflen til kinden, for at sikrer sig at alle funktioner virker som de skal.
Riflen er klar til indskydning.

Gamefair