Spansk bjergjagt

Spansk bjergjagt

Spanien.

Det er en helt speciel disciplin at filme jagtscener til tv. Fordi det ikke er nok, at jægeren fælder byttet optimalt. Nej, filmen skal også indfange alle nuancerne og da helst også de afgørende sekunder, når det velrettede skud træffer dyret perfekt. Men det er lettere sagt end gjort. Det ved de på Jagtmagasinet på dk4, som i løbet af de seneste måneder har været i Spanien tre gange, for at beskrive nogle af de mange jagtmuligheder, som forekommer under disse sydligere himmelstrøg.
Optagelserne af det smukke mankefår, som en af de seneste jagter resulterede i, var nær endt i skrotbunken, fordi jægeren og fotografen ikke sigtede på det samme dyr. Kun en særlig vedholdenhed og stædighed forhindrede den filmiske fiasko...

Jagtmagasinet.

Hver søndag er der nye jagtudsendelser på dk4, som nu er fuldkommen landsdækkende, idet denne danske tv-station nu kan ses både i kabel, på parabol og på det jordbaserede net fra Boxer.
Denne søndag er ingen undtagelse. Der er premiere klokken 17.00, og derefter genudsendes programmet ni gange i løbet af de kommende to uger.
Jagten foregår i det sydøstlige Spanien, blot et par timers kørsel fra lufthavnen i Alicante, som der er ugentlige flyvninger til fra Danmark.
Bag arrangementet står den lokale jagtoperatør IberHunting (link ude til højre), som tilbyder alle sine kunder en bankgaranti, for de indbetalinger man foretager forud for sin jagt.

Se hvornår Jagtmagasinet genudsendes.