Spanien

Spanien

Antonio, Alfonso og Antonio bag den smukke ibex, som faldt for en relativ spektakulær kugle på 297 meters afstand.

Spanske fristelser.

HuntersMagazine er disse dage på jagt i Spanien. Vi er her for at trænge dybere ned i de mange lidet kendte muligheder som Spanien byder på i jagtlig forstand.
Denne dag har været brugt på at komme på skudhold af en af de fire legendariske ibex-arter som Spanien er ganske berømt for. Og lad det bare være skrevet med det samme; det har ikke været kedeligt.
Fra morgenstunden kom vi tæt på, men så forsvandt den store buk. På vejen ned af bjerget gled vores videokamera ud af stativet, ramte stengrunden og blev knust.
Derpå anvendte vi fire timer på at finde et nyt, og efterfølgende haste tilbage til jagtreviret. Det andet sted vi brugte kikkerterne så vi den store buk, vi også var efter i morges.

Ibex.

I en halv time sigtede vi på dyret. Mistede synet. Efterfølgende håbet. Og genså derpå det attråede trofæ. Vi løb. Kastede os på jorden. Flyttede os pinefuldt langsommeligt. Tog fast anlæg i en mandshøj kaktus. Mistede atter observationen. Skød. Antageligt forbi, hvorpå dyret atter åbenbarede sig i en ensom dødedans der afslørede, at lungerne var ramt hårdt. På 297 meters afstand i en opadgående vinkel.
Bukken faldt. Lå. Styrtede. Og i dagens sidste lys nåede vi frem til den. I stum beundring for dyrets stejlt kantede miljø og trofæets lange strakte buer.
I morgen fortsætter den spanske jagt, som er arrangeret af Iberhunting.
Følg jagten – her på HuntersMagazine.