Sommergrill – koteletter

Sommergrill – koteletter

Koteletter af muntjak – og det kunne lige så godt have været fra sommerbuk.

Et forslag.

Det her er slet ikke en opskrift, men bare et forslag til en udskæring af dyreryggen.
Den kan nemlig skives med stor fordel, så man ender op med en stak dobbelte koteletter. De bedste resultat opnås, når man udskærer koteletterne mens kødet er frisk og fersk. Kødet skæres med kniven, den store rygknogle med en fornuftig sav. Alternativet er at save den frosne ryg ud i skiver. Det er mere effektivt men knap så formfuldendt et resultat.
Koteletterne skal grilles efter alle kunstens regler. Det vil sige, at de skal pensles med en grill-olie-marinade, som i dette tilfælde bestod af knust hvidløg og knust salvie - i olie forstås.
Koteletterne grilles ved hård varme et øjeblik på begge sider, for at give farve og grillsmag. Så tages de af for at hvile et par minutter, og derefter grilles de færdig over den indirekte varme.

Sommergarniture.

De lækre koteletter kan jo serveres sammen med stort set alt. Denne aften var det med nye kartofler med persillesmør. (Fint hakket persille rørt op i smør). Kogte asparges og en grøn salat bestående af forskellige salatblade og soltørrede tomater, med en dressing af olie, vineddike, sojasauce og Worcestershire Sauce.

Download opskriften.