Set på tv

Set på tv

Termokande.

Dagen starter med morgenkaffe, og den bliver holdt varm af en af de legendariske termokander fra Stanley. Disse kander er verdensberømt for deres store pålidelighed, enorme styrke og ikke mindst for deres evne til at holde den kogende væske brugsvarm i et helt døgn. Termokanden fra tv rummer en liter og er indkøbt hos Gamefair i Nærum.

Vildtkamera
© huntersmagazine.com
2011, Steen Andersen

.

Vildtkameraet fra HuntersEye leveres med 2GB hukommelseskort, og det rækker til sådan cirka 4000 billeder idet hvert billede fylder cirka 0,5 MB.

Vildtkamera.

HuntersEye har overvåget reviret, og laver rigtigt flotte billeder. Kameraet håndterer såvel gråvejr som fuld sollys overbevisende. Nattebillederne optaget med infrarød lyskilde og eksponeret i sort/hvid er også glimrende.
Vi anvendte kameraet i øs sjask regnvejr, og der er heller ingen tvivl om, at det også er aldeles vandtæt.
Til gengæld havde vi ikke den store succes med bevægelsesfølsomheden. Vi havde nemlig ikke held til, at få kameraet til at optage emner, som var længere væk fra kameraet end 10 meter, uanset hvilken justering vi gav bevægelsescensoren. Dette forhold er ikke nødvendigvis en svaghed, men i alt fald en grænse man skal være sig bevidst, når man vil overvåge sine veksler, fodertønden eller lysninger.
Kameravinklen er til gengæld aldeles glimrende, med en dækning på 14 meter i en afstand af 10 meter fra kameraet, der er hentet hos Korsholm i Skjern.

Kamuflage.

I denne udgave af Jagtmagasinet er Steen Andersen blandt andet iført en helt ny jakke fra amerikanske ScentBlocker. Den er i et nyt kamuflagemønster kaldet Break-Up Infinity, som uden tvivl passer glimrende til det danske forår, har asymmetrisk lukning i halsen og mekaniske spændere om håndledene, hvor man simpelthen snører ærmet til håndledet ved at dreje på en stor knap.
Sidst men ikke mindst er dette jagtsæt lugttæt. Det vil sige, at man i tilsnørret tilstand reducerer sin færd betragteligt. Sættet er da også udviklet til buejægere, der som bekendt skal meget tæt på vildtet, for at kunne skyde, og de bevæger sig næppe så meget. For den lugttætte egenskab gør, at man heller ikke kan slippe af med kropsvarmen. Det betyder, at hvis man udfolder blot moderat fysisk aktivitet i tillukket tilstand, så bliver man ganske svedig – men der undslipper ikke en den mindste færd. ScentBlocker forhandles eksklusivt af Korsholm i Skjern.

Gamle kendinge.

Bukkejagten som vi bevidner i denne omgang, udføres med en trebenet skydestok fra X3M1, riflen er en Blaser R93 i kaliber 6,5x55 med et realtree kamuflageskæfte med gummigreb – den såkaldte model Professionel.
Sigtekikkerten er en 1,5-6x42 Ziess Victory Varipoint M med belyste sigtemidler og Illumination Control, og det vil sige, at det belyste sigtemiddel først tændes når riflen afsikres – og slukkes igen når riflen atter sikre.
Steen Andersen anvender en Zeiss Victori håndkikkert i 10x56 med LotuTec behandling af de yderste linser. Det får vandet til helt at prelle af på linserne, og den egenskab var der god brug for under mandagens ganske våde bukkejagt.

Zeiss
© huntersmagazine.com
2011, Steen Andersen

.

Zeiss Victory 10x56 i sit rette element. Bemærk hvordan vandet preller af på objektiverne. Svaret er LotuTec – og det virker.

Hvis Du ikke har set programmet endnu, så genudsendes det de kommende 14 dage.
Se tidspunkterne for genudsendelserne.