Roterende kølle

Roterende kølle

Kølle af muflon – og det kunne lige så godt have været af lam, råvildt eller muntjak.

Spyd.

De store stykker kød – stegene – bliver helt og aldeles fantastiske når de steges på grill. Og symmetriske stykker som eksempelvis en kølle egner sig fortræffeligt til at komme på spyd og blive roteret i passende intervaller under låg. Resultatet bliver smukt – ligner noget fra en romantisk ridderfilm – og yderst velsmagende.

Intervalstegning.

Det hele er meget enkelt. Spydet stikkes gennem køllen op langs knoglerne. Når grillen er klar sættes køllen over varmen. Weber har et glimrende system med en el-motor der klarer resten af arbejdet.
Køllen skal så bare rotere under låget i 20 minutter. Så skal den tags af grillen i 10-15 minutter. Så skal den tilbage på grillen i 15 minutter. Af i 15 minutter. På i 15 minutter.... Og så videre. Indtil stegetermometeret viser en indre temperatur på mellem 61 og 62 grader. Lidt mindre hvis man er til meget rødt kød.
Stegetermometeret viser helt forkert hvis spidsen af det er i berøring med knoglen eller spydet!
Nå den ønskede temperatur er nået, skal køllen hvile endnu et kvarters tid, inden den udskæres i de tyndeste skiver man magter – og kokken kan berede sig på gæsternes kontante hyldest.