Riffelprøven

Riffelprøven

Jagtmagasinet.

I løbet af foråret bliver en stor del af årets prøver afviklet, mens en mindre omgang afvikles i sensommeren frem til den store jagtsæsons begyndelsen den 1. oktober.
Som vi tidligere har beskrevet på disse sider, så blev prøven forrige år forandret på et enkelt afgørende punkt i forhold til tidligere. Der er kom en helt ny bukkeskive!
Derfor er dk4s Jagtmagasinet taget på skydebanen, for at præsentere den nye skive, og for at vise hvordan man skal gebærde sig på skydebanen for at bestå riffelprøven.
Jagtmagasinets gennemgang af riffelprøven sendes første gang i aften klokken 17.00 med repremiere mandag klokken 22.30.

Riffelprøven.

Alle danske jægere som har erhvervet jagtriffel efter den 1.4.94 skal bestå riffelprøven for at kunne gå på riffeljagt i Danmark. Det betyder at mange tusinde aspiranter hvert år forsøger sig på skydebanen, og en del af dem dumper desværre.
Enten på grund af manglende skydefærdigheder eller på grund af mindre sikker våbenhåndtering.
I Jagtmagasinets gennemgang af hele prøveforløbet kommer programvært Steen Andersen med en række konkrete anvisninger på hvad der forstås med sikker våbenhåndtering, ligesom han viser hvordan skydning bør afvikles.
For at bestå riffelprøven skal aspiranten, foruden den sikre våbenbetjening, placere mindst fem af seks skud inden for bukkeskivens træffelt. Skytten har fem minutter til denne skydning, der foregår på 100 meters afstand.

Se sendetidspunkterne for Riffelprøven.