Røget edderfugl

Røget edderfugl

Råvarerne.

Edderfuglen har en stærk smag, som en del mennesker finder for overvældende.
Den stærke smag passer imidlertid fint til rygning, og med et par røgede edderfuglebryster ved hånden har man begyndelsen til en fantastik forret, som alle kan spise.
Alt hvad man derudover behøver er; en kopfuld sukker, en frisk stærk chili, valnødder, forårsløg og eventuelt en frugtsirup af en eller anden art.

Karamelliserede valnødder

Første skridt er at smelte sukkeret på en hel ren teflonpande.
Når sukkeret er blevet til lysebrun karamel tilsættes den fint hakkede chili hvorefter valnødderne og de fint snittede forårsløg hældes i karamelmassen, som ikke må blive for varm.
Så snart valnødderne og forårsløgene er glaseret af karamelmassen tages de af og arrangeres i små portioner – en til hver.
Tilbage på panden er en masse karamel som opløses i en lille smule vand. Kommer man til at bruge for meget vand, kan man bare give det hele lidt mere varme til det hele antager karakter af en tyk mørk sirup.

Den færdige ret
© huntersmagazine.com
2002, Steen Andersen

Klar til servering.

Brysterne

De røgede edderfuglebryster skæres ud i tynde skiver på tværs af længderetningen.
To – fire stykker anrettes på en tallerken. Ved siden af placeres de karamelliserede valnødder/forårsløg, og en smule af den mørke sirup hældes forsigtigt over kødstykkerne og over resten af tallerknen.
Hvis man råder over en frugtsirup kan den også tilføjes, eller en skefuld råsyltede tyttebær kan også medvirke til at fuldende syns- og smagsoplevelsen.

Denne ret har en vis fylde og karakter som kræver en vin – eller en god kraftig øl – som kan hamle op med den stærke smag af røg, vildt og chili.