Professionel jæger

Professionel jæger

Eventyret.

Det venter stadig derude – eventyret, skriver Freddy Wulff i sin indledning til denne skønne fortælling om hans liv som professionel jæger. Freddys eventyr tog sin begyndelse, da han som en purung mand på 21 var på jagt for første gang i sit liv. Det hele foregik i Grønland, og da han havde nedlagt sit første rensdyr, var han solgt, fortæller han.
Freddy Wulff kan skrive historier, så man synes, at man selv har oplevet det hele. Han mestrer at sætte en scene, at uddybe den så man sanser alle detaljerne, og at afslutte historien i et klimaks der er så medrivende, at det er så godt som umuligt at slippe bogen igen.
Bogens centrale dele foregår under den høje himmel på New Zealand og i Australien, hvor Freddy Wulff i en periode opretholdt livet som professionel jæger. Opgaven gik i de fleste tilfælde ud på at tynde ud i bestandene af ikke hjemhørende arter, og det under forhold som er så spektakulære, at man næsten ikke kan forestille sig, at det hele er oplevet af en mand, der lever den dag i dag.
Professionel Jæger er en dejlig velskrevet fortælling, om alt det der har med jagten at gøre, og om meget af det der rører sig i en jægers indre. Det er iscenesat af en ligefrem fortæller, og Freddy har ret. Det er der endnu, eventyret, og magter man ikke selv at springe ud i det lige nu, så gør man sig selv en tjeneste ved at tænde drømmene og det indre eventyr, når man fordyber sig i det rustikke og charmerende univers som Freddy Wulff blotligger i denne dokumentaristiske jagtbog.