På post

På post

Barlinek.

Brunsten er stadig i gang. Måske er den ved at klinge ud, men denne morgen var der i alt fald fuld musik ude i den rødmende efterårsskov her i det nordvestlige Polen. Vi er taget tilbage, i håbet om at kunne afslutte optagelserne til vores næste jagtfilm, som skal omhandle noget af det mest intense man kan opleve som riffeljæger: Brunstjagt på kronhjorte.
Vi var af sted sidste år, og vi var her også for to uger siden, men vi mangler fortsat at få et par hjorte mere i ”kassen,” så vi fortsætter, forklarer Steen Andersen, der er producent på filmen, og nu også har gjort sig klar til at fælde de to sidste hjorte. ”De foregående hjorte er nedlagt af jægere som vi har fulgt, men de fik ikke skudt nok, så nu må vi se om vi kan klare det i egne rækker, og når det nu skal være, så er det jo heller ikke den værste opgave, man kan påtage sig,” lyder det fra den ”selvopofrende” filmproducent.

Det seneste døgn.
Fotograf og skytte ankom til reviret her, der repræsenteres af Diana Jagtrejser – klik på deres link yderst til højre – mandag eftermiddag. Der så og hørte de intet. Tirsdage morgen var de atter på plads derude et par timer før solopgang. Da var der gang i hjortene. Først tre, siden en fjerde og en femte var i gang omkring det lille hold, der først sad på anstand i et af de utallige tårne, og siden brugte et par timer på at komme helt tæt på de meddelsomme hjorte. I nogle få sekunder var der en spinkel skudchance, da en stor stærk og gammel hjort lod sig beskue i en kort inspektionsrunde. Men den var væk inden det gav mening at forsøge så meget som at sigte på den. Men set blev den og hørt blev både den og artsfællerne også.
Denne aften begyndte med anstand. Sådan endte den også, men spændingen var maksimal, da en stor hjort kom ud foran tårnet, så kameraet kunne filme hele dyret. Der stor den i et halv minut, mens den for skytten var dækket af et stort træ lige foran tårnet. Steen kunne se hjortens øje og hornbaser gennem det gulnende løv, men noget frit skud, var der slet ikke optræk til.
Derpå gik hjorten atter til skovs.
I morgen fortsætter det hele, og det gøre vores opdateringer også – her på HuntersMagazine.