Optakt til hjortejagt

Optakt til hjortejagt

Chojna.

Den polske sensommer var ualmindelig varm og smuk sidste år. Et skønt skue, omend det ikke ligefrem er optimale forhold til brunstjagt, hvor man håber på nattefrost og lave dagstemperaturer. Hjortene var ganske vist i fuld vigør, men de holdt sig i mange tilfælde inde i skovene, hvor det er endnu vanskeligere at komme på skudhold af dem, og næsten umuligt at få kameraet i position, inden jægerne er opdaget og hjortene stukket af sammen med hinderne.
Det var med andre ord ikke nogen let opgave som Jagtmagasinet havde sat sig for, og derfor blev jagten afviklet på et af de polske statsrevirer, som har allerstørst succesrate og nogle af landets største hjorte at byde på.
Området hedder Chojna og er ét af 12 i den sammenhængende forvaltning af hjortene omkring Szczecin, hvor der maksimalt fældes 30 hjorte om året.

Store udfordringer.

Hjortejagt er altid en udfordring og især under brunsten, fordi hinderne er ualmindeligt opmærksomme på alt hvad der forekommer, at være mistænkeligt. Så lige så tankeløse og dumdristige som hjortene er i kampen om hinder og magt, ligeså ængstelige og sky er hinderne, og når de opdager en jæger og et kamera, så forsvinder de, med hjortene lige efter sig.
Derfor er der lagt i kakkelovnen til en virkelig kamp mod naturens urgamle kræfter i denne udgave af Jagtmagasinet, som har premiere på dk4 på søndag klokken 17.00.

Jagten er arrangeret af Diana Jagtrejser , som i flere årtier har medvirket til at udvikle netop disse vestpolske revirer til noget ud over det sædvanlige.