Nyt haglvåben

Nyt haglvåben

Udefra ligner den nye Blaser F3 et almindeligt moderne haglvåben i den bedre ende af forarbejdningsskalaen. De store forandringer findes inde i låsen og sikringsmekanismen.

Tradition for udvikling.

Den tyske Blaser-fabrik har gjort det til sit adelsmærke, at producere moderne våben der kombinerer tradition med nye teknologiske landevindinger.
I en årrække har de tyske våbenkonstruktører arbejdet på at udvikle et nyt haglvåben der netop er blevet præsenteret for importører og jagtskribenter.
Produktionen forventes at begynde umiddelbart efter sommerferien, og de første Blaser F3 vil være at finde i de danske butikker i løbet af september eller oktober.

Ny sikring.

Blaser F3 ligner et almindeligt moderne haglvåben. De store forandringer findes inde i aftrækkermekanikken hvor især et nyt sikringssystem og et fleksibelt aftrækkersystem gør våbnet sikkert og tilpasningsmuligt.
Det nye haglvåben bliver produceret i en jagtserie og en sportsserie. Alle som Over/Under og med en aftrækker.

Blaser F3
© huntersmagazine.com
-

Eksempler på gravørarbejdet på den nye Blaser F3.

Design.

Foruden den tekniske ekvilibrisme i aftrækkerhuset har Blaser skabt et våben der allerede før den egentlige premiere har vist sit værd på en række internationale skydebaner.
John Bidwell er tredobbelt FITASC-verdensmester, og har spillet en afgørende rolle i udviklingen og designet af den nye F3, og har med en prototype netop vundet veteranklassen i det engelske sporting Grand Prix og FITASC-verdensmesterskabet i sporting for veteraner i Frankrig.

Priser.

Boringen kan varieres med de udskiftelige chokes, og et nyt balancesystem i bagskæftet gør det muligt at tilpasse våbnets balance fuldkomment i forhold til den valgte ammunition og hvilke faktorer der ellers gør sig gældende.
Priserne på de nye jagtvåben varierer fra 26.499,- for standardmodellen til 142.499,- for en Game Royal, mens sportingmodellernes priser varierer fra 29.999,- til 144.999,- som er prisen for en Competition Royal, oplyser importøren GUNTEX.
Læs mere på Blasers hjemmeside.