Ny skovpatron

Ny skovpatron

Leader er navnet. Den er produceret i England og forhandles af et tysk firma, og er angiveligt identisk med den velkendte ELEY Bismuth Forest.

Hurtig godkendelse.

Den nye Leader blev godkendt på omkring 14 dage, fordi Hunters Univers, som importerer den nye patron sammen med Aktiv Fritid, kunne dokumentere, at haglene er identiske med de der er i ELEY Bismuth Forest, forklarer Frank Poll fra Dansk Skovforening, som står for godkendelsen af de hagl som skovforeningen finder brugbare til jagt i skov med gavntræ.
” Jagtegenskaber interesserer vi os overhovedet ikke for. Det er haglets sammensætning vi interesserer os for,” fortsætter Frank Poll, og slår samtidig fast, at godkendelserne udelukkende har til formål at identificere de hagltyper som ikke ødelægger træets værdi, når det engang skal forarbejdes til finér eller anden form for tømmer.

Testes først om to år.

På nuværende tidspunkt har Dansk Skovforening godkendt i alt 8 patroner til skovjagt.
Disse patroner bliver kontroltestet hvert andet år, for at sikre at producenterne lever op til de lovede standarder. Det betyder, at den nye Leader først kommer gennem en regulær test om to år, men det generer ikke Skovforeningen, som er sikre på, at haglene i den nye patron er identiske med de tidligere godkendte hagl fra ELEY, fordi såvel hagl som patron er fremstillet af ELEY.
Normalt påhviler det importøren at betale for de videnskabelige tests der går forud for en godkendelse: Denne udgift har Hunters univers sparet, og det kommer tilsyneladende jægerne til gode, for i øjeblikket sælges 25 patroner størrelse fem med 32 gram hagl for Kr. 160,-
Leader leveres også i 3ere til samme pris.
Se listen over godkendte skovpatroner