Naturen nu og her

Rugende edderfugl fra Christians Ø, hvor nogle af fuglene overvåges mere intensivt end andre.
Kilde: Danmarks Jægerforbund.

Se med.
Følg med i tre forskellige webcams, som hver transmitterer direkte fra rugende fugle. Der har allerede været masser af dramatik fra de forskellige lokaliteter, og der er med garanti mere i vente henover foråret.

Havørne fra Lolland.
Havørnene var allerede begyndt at ruge d. 1 marts, men havørneparret måtte se sig bestjålet af en mår, der tog parrets to æg. 28 dage senere havde havørne hunnen igen lagt æg, og rugningen forløber indtil videre godt. 

Edderfugle TV fra Christiansø
.
Som et led i et forskningsprojekt kan du for første gang på dansk jord følge edderfuglen fra æg til ælling.
Hele fem kameraer følger en lille flok edderfugle fra Christiansø, som også allerede har budt på dramatik med æggetyve og forladte reder. Forskningsprojektet er bl.a. interesseret i fulgenes ynglesucces, sundhed og bestandssammensætning. Som led i forskningsprojektet er der placeret vejeceller, så du kan følge med i fulgenes vægttab under rugningen, samt andre interessante oplysninger, som undersøgelsen kaster af sig.
Desuden har Jagtmagasinet fra dk4 netop haft et reportagehold på Christians Ø for at beskrive det stort anlagte forskningsarbejde, som således bliver mere indgående fremstillet inden for den nærmeste fremtid i Jagtmagasinet. 

Live fra sønderjysk grusgrav – Stor Hornugle
.
Det er tredje gang, at DOF sender live fra en hornuglerede. I 2013 og 2014 kom to unger på vingerne. Reden befinder sig i en sønderjysk grusgrav, hvor en stor hornugle, efter næsten en måneds udgravning af reden, er begyndt at udruge sine æg. De første æg blev lagt d. 13. marts. 

Find selv flere livecams.
På siden viewbirds.com kan du finde livelinks til et fantastisk udvalg af forskellige rugende fugle fra nær og fjern.