Ministeren møder virkeligheden

Dagens pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Fødevare- og landbrugspakke, vandområdeplaner og eksportstrategi. Det er nogle af de emner, danske landmænd den kommende tid vil kunne tage op med Esben Lunde Larsen på fem stormøder rundt om i landet.
Turnéen begynder på mandag kl. 18.00 i Agerskovhallen i Sønderjylland, hvor ministeren vil møde de landmænd fra området, som har mulighed for at tage en pause fra høsten.
- Med fødevare- og landbrugspakken gør vi op med 25 års ensrettet miljøregulering og giver et trængt erhverv bedre rammer for at producere. Men den løser ikke alle udfordringer med et fingerknips. Derfor er jeg løbende i kontakt med landbruget og har nu afsat tid til, at landmændene kan møde op til stormøder rundt om i landet, så vi kan få drøftet det politiske efterår, siger Esben Lunde Larsen.

I de kommende uger går turen til videre til Aabybro, Vissenbjerg, Sorø og Herning.

Store forandringer på vej.
Foruden fødevare- og landbrugspakken, som er et grundlæggende paradigmeskift for regulering af dansk landbrug, præsenterede ministeren kort før sommerferien de nye vandområdeplaner for den kommende periode. Stormødet i Agerskov er Esben Lunde Larsens første møde med de landmænd, som bliver berørt af de nye planer for Danmarks søer, vandløb, kystvande og grundvand.
- Det giver næsten sig selv, at den målrettede regulering bliver en stor omvæltning for erhvervet. Det ser jeg frem til at få vendt med de landmænd, der hver dag har jorden mellem hænderne, siger