Mere skydetid på Sjælland

Mere skydetid på Sjælland

Bjæverskov.

Den ny-etablerede støjvold ved skydebanen i Regnemark har været så effektiv, at Teknik- og Miljøudvalget har givet gav grønt lys for at udvide skydetiden, skriver DAGBLADET Køge.
Den gamle miljøgodkendelse gav kun tilladelse til 300 skydetimer om året, men med de nye regler er åbningstiden blevet næsten 10 gange længere. Det betyder, at der fremover må skydes på banen alle ugens dage i tidsrummet fra 8-18.00, tre aftener til 22.00 og en enkelt dag om ugen må der skydes efter 22.
I praksis har skytterne fra Skovbo Jagtforening altså Teknik- og Miljøudvalgets ord for, at støjvolden har været så effektiv, at skydningen fra banen ikke længere generer naboerne.

Skærpede krav.

Køge Kommune har ellers skærpet den øvre støjgrænse fra de sædvanlige 68 decibel til 65 decibel. Støjberegninger viser, at med den nybyggede støjvold vil larmen fra skydebanen være under 61 decibel, og så er der i princippet ikke noget til hinder for, at jægerne kan øve sig, når det passer dem.
Hos Skovbo Jagtforening hilser formanden Henning Christiansen beslutningen velkommen.
”Vi er tilfredse med udvalgets beslutning. Vi er glade for, at vi nu får længere skydetid og at udvalget giver os ret i, at støjvolden har været meget effektiv. Vi ønsker bestemt ikke at genere vores naboer, og det viser beregningerne og henvendelser fra lokalområdet, at vi ikke længere gør,” siger Henning Christiansen.