Mankefår

Mankefår

Mankefår – Barbary Sheep Ammotragus lervia – stammer fra det nordlige Afrika, men blev sat ud i det sydøstlige Spanien for nogle få årtier siden. Nu har de etableret sig med en fast bestand der skal reguleres hårdt, for at give plads til de oprindeligt bjerglevende geder.

Spanien
© huntersmagazine.com
2011, Steen Andersen

.

Observation. Fårene er meget sky. Blot den mindste uforsigtighed vil få flokken, der ofte tæller snesevis af dyr, til straks at flygte. Sker det kan man om ikke andet nyde og forundres over disse store dyrs evne til at bestige næsten lodrette bjergsider. Derfor foregår observationerne på lang afstand og fladt på maven. Kraftige håndkikkerter er en forudsætning.

Spanien
© huntersmagazine.com
2011, Steen Andersen

Før skuddet. Jagten foregår i et udfordrende bjergterræn, hvor man får lov til at arbejde for oplevelserne. Skydningen er også i mange tilfælde en udfordring, så afstandsmålere og ballistiktabeller giver rigtig god mening under disse omstændigheder.

Spanien
© huntersmagazine.com
2011, Steen Andersen

.

Frokost. Efter skuddet, som gik rigtig godt og var på efter de lokale standarder på beskedne 157 meter, tog værten fusen på jægerne og fremdrog kølig rødvin, friskbagt brød og lækre pølser af vildsvin. Som jagten er også forplejningen i Spanien i topklasse, og de brave folk forstår at nyde livet under alle jagtens faser.
Yderst til venstre Christian Ravn – dansk fotograf som har foreviget jagten for Jagtmagasinet på dk4.
Yderst til højre Antonio Teruel der er indehaver af IberHunting, som har arrangeret denne jagtrejse.