Mårhunden bliver

Mårhunden bliver

Umuligt.

Jægerne i det sydlige Jylland mener, at det bliver en umulig opgave at få udryddet mårhunden i Danmark, som det ellers er planen. Det er dagbladet Jyske Vestkysten der har taget temperaturen på jægernes syn på denne sag, og alle de jægere bladets journalister har talt med, ryster på hovedet over den storstilede udryddelsesplan. Blandt andre Kim B. Madsen, som er formand for Jagtforeningernes Kommunale Fællesråd i Varde Kommune, som tæller 2400 jægere fordelt på 24 jagtforeninger. Han peger på, at det antageligt bliver nødvendigt at overvåge revirerne med vildtkameraer, for at få grundig viden om hvor dyrene gemmer sig. Når man så har denne eksakte viden, bliver det noget mere målrettet at sætte sig på anstand efter de uønskede pelsdyr.
En fremgangsmåde som bekræftes af en praktisk hændelse fra forrige uge.

Mårhund på MMS.

Det er Mikkel Sørensen fra Wolf Hunter der har sendt os følgende beskrivelse af et forløb på et sydjysk jagtrevir: Natten mellem søndag d. 19 og mandag d. 20 juni modtog Jagtkonsortiet en MMS fra deres DLC Covert Special Ops MMS kamera med foto af mårhund ved en gammel rævegrav som de har valgt at overvåge med deres MMS vildtkamera. Grunden til de valgte netop denne grav til overvågning var en mistanke om, at det var mårhunde der var flyttet ind i graven.
De fik ret i deres mistanke, da de natten til mandag kl. 02:25 modtog en MMS fra deres dlc covert vildtkamera, og straks reagerede det ene konsortiemedlem. Han hopper resolut i sit jagttøj og begiver sig af sted, for at se om det kan lykkedes indenfor den lovgivne reguleringstid at nedlægge en af mårhundene i denne grav.
Han sidder ved graven og op kommer der 2 mårhunde, men de står ikke korrekt til at man kan afgive forsvarlig skud og de render i graven igen. Tretimer senere sker det: Op kommer den ene unge og han kan forsvarligt nedlægge denne. Billedet oven for viser dyret der blev nedlagt i denne omgang.

På debatsiderne på Jyske Vestkysten foreslår Peter Moore Højer at der udsættes dusør på mårhundene. Han begrunder sit forslag med, at mennesket er Jordens farligste dyr, og kan dette dyr hente gevinst – så virker det!

Relaterede links.

Wolf Hunter.
Mårhunde møder modstand.