Mårhund på Sjælland

Mårhund på Sjælland

Holte.

”Det var den 21. juni om aftenen. Lige omkring klokken 23,” forklarer Erik Ahlmann Larsen, der er jæger og tidligere formand for Nordisk Safari Klub. ”Jeg kom kørende på Gøngehusvej, og ud foran mig kommer en mårhund.” Der er ikke skygge af tvivl i Erik Ahlmanns stemme, når han forklarer historien, og han har gået på jagt i mere end 40 år – meget på jagt – og er vandt til at have øjnene med sig.
”Den kom ud til midt på kørebanen, så standsede den op,” fortsætter historien om det korte møde, der rummer en zoologisk sensation af den overraskende slags. ”Dyret indser,” forsætter Erik Ahlmann, ”at det ikke kan nå over, så den vender om, og forsvinder tilbage, hvor den kom fra.” Det korte møde strakte sig over blot et par sekunder, supplerer den forbløffede jæger, som understreger, at han ikke er i tvivl om at det var netop en mårhund, han havde foran sin bil.

Man ser det man ser.

Vildtkonsulent Sven Norup fra Naturstyrelsen er en smule skeptisk over for enhver registrering af usædvanlige vildtforekomster, som ikke er dokumenteret i form af DNA, et dødt dyr eller et godt billede. Han refererer til en svensk undersøgelse, der peger i retning af, at blot 20 procent af de registreringer der gøres af eksempelvis ulv, jærv og bjørn faktisk holder vand.
Imidlertid hverken kan eller vil Sven Norup afvise validiteten af Erik Ahlmanns oplevelse den 21. Juni, så frem for at kaste sig ud i en lang snak om hvad der kan være for og bag på den historie, er vildtkonsulenten i gang med at overveje, om der ikke skal opsættes et vildtkamera på det sted, hvor Erik Ahlmann så en mårhund. Kun hvis det resulterer i et billede af en mårhund, kan man være sikker på, at den rent faktisk er deroppe i Nordsjælland. Men så vil det også være en zoologisk sensation, for dermed vil det være bevist, at mårhunden er kommet meget dybere ind i landet, end i det sydjyske hvor den beviseligt er repræsenteret og efterhånden ganske talrigt.
Så mon ikke fortsættelse følger.....