Livsfarlig jagt

I Norge omkom to jægere i sidste uge, mens en norsk jæger blev ramt af et vådeskud i Sverige.

Norge.
Sidste uge omkom to norske jægere højt mod nord ved Altevatn i Bardu ikke så langt fra Harstad.
De to jægere havde været af sted i en uge, og skulle søndag hentes af den lokale betjent, der ugen forinden havde kørt de to mænd i 60-års alderen ud til Altevatn.
Da betjenten nåede frem til mødestedet, fandt han lejrpladsen tom. Derpå begyndte han at lede efter sine kammerater, og finder så den ene af jægerne død ved søbredden, oplyser operationsleder Roy Tore Meyer til LofotenPosten.
En ganske omfattende eftersøgning blev straks sat i gang, og sent søndag blev så også den anden jæger fundet død i vandet.
De omkomne er den 64-årige Hans Arne Stordahl og den 61-årige Hans Jørgen Kleven, begge hjemmehørende i Harstad. Familierne blev underrettet sendt søndag.
Nu forestår et større politiarbejde for at finde frem til hændelsesforløbet, men lørdagens dårlige vejr kan have haft en afgørende indflydelse på de to jægeres situation i og omkring den store langstrakte sø Altevatn.

Sverige.
Tirsdag eftermiddag blev en norsk jæger ramt af et vådeskud i maven, på armene og i ansigtet. Den ulykkelige hændelse indtraf under en jagt i Västerbotten i det nordøstlige Sverige, og den påskudte jæger blev fløjet til sygehuset i luftambulance.
Jægeren blev ramt af et skud fra sin kammerats haglvåben, og våbnet blev affyret af kammeraten.
Politiet oplyser, at det drejer sig om et regulært vådeskud og henregnes som en ulykke, om end personen der affyrede det ulyksalige skud vil blive anklaget for at have forvoldt skade på en anden person.