Læserne mener

Læserne mener

Per Evan Petersen, Brabrand.
Er helt enige med Leo Christensen, Jyderup & Peter Hammershøj…..ingen indberetning = intet jagttegn…
Og at DJ giver op, kan jeg godt forstå, det er vel nærmet umuligt også i andre sammenhænge at få folk til noget som helst frivilligt… men er der en gulerod eller som her bedre endnu… ingen jagt, ja, så skal folk nok komem op af ”starthullerne”…. Og så bare en ide`… hvorfor ikke vende tilbage til den gode gamle metode… at man når vor opkrævning udsendtes, så var indberetningen vedhæftet og skulle udfyldes og sendes retur, kom denne ikke retur, så var det let at se hvem som skulle have indløst jagttegn..

Peter Collet.
Tidligere har fx. online indberetning af vildtudbytte været mildt sagt ret dårlig. Jeg er ikke klar over om dette er ændret til dette år, men har ihvertfald klaget til SNS over den dårlige løsning (IT-mæssigt).
Derudover kunne man da sagtens overveje at anvende IT som rykker-mails. Det er jo næsten gratis.
Mon ikke 60 % eller flere jægere har email? Send en opfordring til jagttegnsløserne 14 dage før vildtudbytte, med link direkte til ens personlige indberetning. Dertil en rykker efter 14 dage.
Derefter så bliver det alvor inklusiv hårde sanktioner.
Det er vel ikke helt umuligt eller meget ressourcekrævende. Man kunne jo passende bruge nogle af de midler som DOF eller andre modtager af vores jagttegnsmidler til at lave denne løsning...

Irene B. Pedersen, Næstved.
Jeg kan kun tilslutte mig omkvædet:
Ingen indberetning = intet jagttegn.
Og hvor er det dog en typisk dansk, vattet holdning at, hvis folk ikke kan overholde reglerne, så må vi ændre reglerne!

Kim Kartvedt.
Kan sagtens forstå folks lede ved et dokumentationssamfund = mistillid! og deraf manglende lyst til indberetning; men når argumentationen for indberetning åbenbart preller af på en stor del af jagttegnsløserne, skal der "skarpt lud til skurvede hoveder!" Hvorvidt dette skal udmøntes i et klækkeligt bødeforlæg eller inddragelse af jagttegnet, må være op til den sanktionerende part!

Finn Grauslund, Kolding.
Jeg kan også tilslutte mig at det er for dårligt, med så mange der ikke indberetter deres vildtudbytte. Når det er sagt, er jeg meget i tvivl om hvilken formand du hentyder til (tidligere artikel under overskriften Forbundet gir´ op, red). Der er jo to lands foreninger som jægerne i Danmark kan være medlem af, men du mener måske at begge de to landsformænd er fortvivlet. Der er bare flere ting du glemmer, for det første er der ca. 33 % som ikke er medlem af en af de to landsforeninger. Det er vel ikke rimeligt at de to formænd skal have ansvaret for dem også. En løsning kunne jo være, at alle vi andre fik dem til at melde sig ind i en af lands foreningerne. Det næste er at det ikke kan lade sig gøre at nægte folk jagttegn, på grund af manglende vildtudbytte indberetning. Årsagen er at det ikke er tilladt at samkøre to forskellige registre, i dette tilfælde vildtudbytte og afgiften for jagttegn.
Jeg er bange for at de 100% lader vente på sig en tid endnu.

Jens Nymann.
Jeg mener at der skal inføres et system hvor der ved manglende indberetning gives en rykker med en svarfrist på 2 uger. 
Kommer der ingen indberetning skal der ikke udstedes jagttegn til de jægere der ikke indberetter. 
Jeg er sikker på at det vil rydde op i bunken af jægere som ikke fortjener at få del i glæden ved at gå på jagt. 
Den der ikke vil yde, bør heller ikke nyde.

Erik Jensen, Roskilde.
Ja, det er da helt klart, ingen indberetning- ingen udstedelse af nyt jagttegn, med hvad deraf følger: ikke tilladt at opbevare ammunition og (evt.) våben, så skal disse sløve jægere nok komme op af stolen (;-)).

Skriv Din mening.

Forbundet gir´ op.