Knivloven gør os alle kriminelle

Hvis en foldekniv på nogen måde kan åbnes med kun en hånd er den ulovlig – og det kan de fleste almindelige foldeknive.

Ulovlig.
Danmarks Jægerforbund og Danmarks Våbenhandlerforening har været til møde i Justitsministeriet, og her er der ingen tvivl: Helt almindelige foldeknive er ulovlige, fordi de med en vis øvelse kan åbnes med en hånd. Og det er en klar overtrædelse af formuleringerne i den nuværende knivlov.
Samme møde mundede også ud i en erkendelse af, at det hverken er justitsministeriet eller politiet som er i stand til at tolke loven anderledes.
Der skal en lovændring til, og spørgsmålet er så, hvornår en fornuftig folketingspolitiker vil tage den sag op i Folketingssalen.

Knivene sælges stadig – nogle steder.
Når nu foldeknivene er ulovlige at være i besiddelse af, så er de også ulovlige at sælge.
Det er den overraskende virkelighed som landets jagtbutikker nu er nødt til at forholde sig til.
”Jægerne skal da have en ordentlig kniv,” lyder det eksempelvis fra Korsholm i Skjern, som ikke har tænkt sig at fjerne de ulovlige knive fra butikken.

Brian B. Jørgensen fra Gamefair i Nærum er ganske bestyrtet over gårdsdagens afklarende møde. ”De bliver fjernet,” siger han resolut om foldeknivene i hans butik, da HuntersMagazine fanger ham på telefonen. ”Vi sælger ikke ulovlige varer.”

”Vi har haft besøg af politiet, som beslaglagde stort set alt hvad vi havde af foldeknive og præsenterede os for et bødeforlæg på 100.000 kroner. Den bøde har vi ikke betalt, så nu skal vi i retten den 26. i denne måned. Men den sag taber vi nok,” forklarer Peter Bendix Didriksen som er bøssemager og juridisk ekspert hos Michaels Jagt & Fiskeri i Svendborg.
”Vi havde håbet på at jægerforbundet havde fingeren ud noget før. Sagen er grotesk. For der er ikke nogle objektive krav at vurderer knivene ud fra, og vi har kendskab til et eksempel hvor en og samme medarbejder i politiets tekniske afdeling det ene år godkender en foldekniv for så året efter i en anden sag at vurderer den selv samme kniv til at være ulovlig. Vi har en eller to knive som politiet synes er ok som vi stadig sælger, men det er helt subjektivt hvilke foldeknive der er lovlige og hvilke der er ulovlige,” slutter Peter Bendix Didriksen og tilføjer at det antageligt drejer sig om op i mod en million danskere som har en foldekniv der ifølge loven er ulovlig.

Underskriftsindsamling.
På nettet er der netop oprettet en underskriftsindsamling for at få knivloven ændret så hurtigt som muligt.
I løbet af dagen har mere end 1600 sat deres digitale underskrift på kravet om, at politikerne skal finde en løsning, ”hvor ansvarlige danskere fortsat kan benytte sig af verdens ældste redskab,” som det hedder.

Underskriftsindsamling mod knivloven.