Kaninjagt med bue og pil

Malte Nyholt er en af de unge erfarne buejægere, som øser af deres viden og som programmet følger i en række meget intense jagtsituationer.

Buejagt.
I denne omgang tager dk4’s Jagtmagasinet på kaninjagt i midten af Danmark. En fornem jagtdisciplin som kun bliver endnu smukkere, når det her foregår med bue og pil.
Bestanden af vildkaniner er meget stor på Endelave, som dog med jævne mellemrum rammes af en uhelbredelige sygdom Myxomatose, som i løbet af få uger reducerer bestanden til en tiendedel eller mindre.
I denne 25 minutter lange reportage oplever vi på tætteste hold nogle af de afgørende øjeblikke i den intense buejagt, hvor skudafstanden maksimalt er 20-25 meter.

Buejagt
I Danmark var der ved jagtsæsonenes begyndelse 2014 cirka 1.500 aktive buejægere. Alle der har et jagttegn kan gå op til den særlige bueprøve, hvor man skal bestå et teoretisk pensum og en praktisk skydeprøve.
Buejægerne skal hvert femte år dokumentere at de har skydefærdighederne i behold. Det sker ved at de skal bestå den praktiske skydeprøve, for at beholde tilladelsen til at efterstræbe dansk vildt til og med rådyr med bue og pil.

Jagtmagasinet på dk4.
Denne udgave af Jagtmagasinet er episode nummer 191, og det er faktisk første gang programmet er med på succesrige buejagter. ”Ja, vi har forsøgt os et par gange, og her lykkes alt som det skal,” forklarer programmets vært og tilrettelægger Steen Andersen, som sammen med sine faste jagtfotografer er i gang med at samle buejagtscener sammen fra årets jagt på råvildt. ”Man er jo vandt til at jagt tager sin tid, men det her går godt nok langsomt,” tilføjer han, og er i øvrigt fint tilfreds med at Jagtmagasinet inden længe har to programmer ud af to hunderede som handler om buejagt. ”Det svarer nemlig til én procent af vores udsendelser og det rimer helt perfekt med antallet af danske buejægere, som udgør lige under en procent af samtlige jægere,” slutter Steen Andersen.
Kaninjagt med bue og pil sendes første gang i dag søndag klokken 20.00, i morgen mandag klokken 22.30 og derefter yderligere syv gange i de to kommende uger.