Jagtrejsefeber 3

Jagtrejsefeber 3 udkom i sidste måned. Den er på 256 sider og koster 299 kroner.
Anmeldelsen af Steen Andersen.

Viden og indsigt.
I disse år, hvor al information synes tilgængelig og meget, meget uendelig, er det en befrielse at få fingre i en samling redigeret og balanceret information som virker lige dragende og informativt.
Det er præcis den oplevelse man sidder tilbage med, når man har læst – eller blot punktlæst – de smukke sider i den nye jagthåndbog Jagtrejsefeber 3.
Det er et stærkt hold af forfattere og skribenter som står bag, og de tager os med til jagtdestinationer i Colorado, Irland, England, Færøerne, Bulgarien, Cuba, Rusland, Mongoliet, Sydafrika og Norge.
Og ja, der er et par nærmest ukendte overraskelser i dette miks, og det er en af de meget forfriskende tyngder ved denne udgivelse.
For her finder man inspiration til andet og mere end traditionel trofæjagt under fjerne himmelstrøg, fordi noget så rigsnært og historisk tilknyttet som Færøerne og Norge også rummer store jagtoplevelser.

Flotte billeder og overraskende vinkler.
I mine øjne skiller initiativtageren og indpiskeren på forfatterholdet, Thomas Lindy Nissen, sig positivt ud. Det er som om han leverer de bedste billeder og de mest overraskende og interessante snitflader i de jagtdestinationer han vælger og i sine beskrivelser af dem. Således er jeg helt forelsket i hans beretning fra en (yderst) traditionel antilopejagt i Sydafrika, fordi den lokale udvikling og befolkning bliver en del af hans jagtberetning. Det er den slags overraskelser som løfter Jagtrejsefeber 3 til en udgivelse man SKAL have i sin samling, hvis den skal være dækkende for nutidig jagt.

Så….
Jagtrejsefeber er en inspirerende bog, som sender ens fantasier og drømme på langfart, og den rummer endda også de praktiske anvisninger til hvordan man gør drømmene til virkelighed.
Det er en dejlig bog, hvor layoutet af især billedteksterne bør gøres bedre næste gang, men bortset herfra, kan jeg næsten ikke vente til Jagtrejsefeber 4 forhåbentligt snart rammer butikkerne.

Jagtrejsefeber 3 er skrevet af Thomas Lindy Nissen, David Carsten Pedersen, Daniel Knold Pedersen, Jens Kjær Knudsen, Per Agerlund Jacobsen og Troels Romby Larsen og forhandles af landets boghandlere og i udvalgte jagtbutikker.