Jagtmesse 2

Jagtmesse 2

Nürnberg.

Mandag eftermiddag klokken 16.00 sluttede årets store jagtmesse i Tyskland. Det er den største af sin art i Europa, og vel verdens næststørste, kun overgået af det store Jagtshow i USA for en lille måneds tid siden.
Messen her er en ren branchemesse. Det vil sige, at det er producenter og distributører der møder deres eksisterende og potentielle nye kunder i form af distributører og forhandlere.
Derfor er der faktisk meget stor forskel på hvem det er man møder på sådan en messe. For både direktøren for den svenske ammunitionsfabrik Norma er på standen samfulde fire dage, hvor han blandt andet får besøg af indkøberne – det vil sige indehaveren og førstemanden – fra jagtbutikken Gamefair i Nærum.
Og så er der selvfølgelig store butikskæder, som shopper rundt for at finde de bedste opdateringer og nyheder til de 30, 50 eller 150 butikker som de forsyner.
I nogle tilfælde afsluttes et møde på en stand med en regulær bestilling, i de fleste andre tilfælde tjener messemødet som en sondering, og de enkelte producenter og fabrikanter skal så efterfølgende i gang med det opfølgende salgsarbejde for at få eventuelle ordrer i hus.
Der er glødende aktivitet, om end den samlede tilbagemelding i år er, at der ikke var helt så travlt som sidste år, og at der ikke blev indgået helt så mange handelsaftaler som der plejer.
Handlen går ikke så ledt som tidligere....

Nyheder?

”På sådan en messe går alle jo og leder efter den fempattede ko,” som det udtrykkes af Morten Larsen, der er indehaver af danske X3M1, der hvert år udstiller på messen i Nürnberg. Med andre ord, er det den helt store nyhed, som det meste af den første messedag går med at finde frem til.
Heller ikke i år var der noget som virkelig sparker benene væk under markedet.
Sidste år var der et par gedigne nyheder, i år er revolutionerne mere beskedne.
Blandt de mest iøjnefaldende ny ting og sager, og som må formodes at have interesse i den brede jægerskare, skal vi fremhæve tre ting.

Ny ammunition.

Fra svenske Norma frigives i de kommende måneder en helt ny jagtkugle. Den er specielt fremstillet til trofæjagt på større vild, hvor tabet af kød ikke betyder så meget. Kuglen er udviklet af Åke Nilsson på Normas egen fabrik, og filosofien er, at kuglens yderste lag fragmenterer voldsomt med træf, mens den inderste gerne er massiv og sikre en lang sårkanal, dybdevirkning og eventuelt gennemskud.
Kuglen tåler høje hastigheder, markedsføres under navnet Kalahari og præsenteres som overordentlig præcis.
Testammunition er på vej til redaktionen...

Ny kniv.

Ligeledes fra Sverige lancerer knivfabrikken Mora en brugbar opdatering af et velkendt produkt.
De legendariske knive har for længst fæstnet sig i enhver naturbrugers bevidsthed, og i Sverige laver man ofte bål ude i skoven. Derfor leveres det nyeste medlem i Mora-familien med en strygeklinge der laver den herligste gnist til at antænde bålet med.

Duralyt – nye sigtekikkerter fra Zeiss, med belyste sigtemidler og til under 10.000 kroner i de danske butikker.

Ny kikkert.

Som tidligere beskrevet på disse sider (se artiklen Duralyt) sender Zeiss nu tre nye sigtekikkerter på markedet i den billigere serie som de kalder Duralyt.
Det var blot sidste år, at denne nyhed så verdensmarkedet i øjnene første gang, og den er blevet vel modtaget.
Derfor opdateres serien med tre nye kikkerter med belyste sigte midler. Alle tre kikkerter vil være at finde i de danske jagtbutikker i god tid inden årets bukkejagt og til priser fra lige under 9000 kroner til lige over, alt efter hvilken forstørrelse man vælger.