Jagtdød eller naturlig død

Jagtdød eller naturlig død

Sort næsehorn. Arkivfoto.

På fredag skal det afgøres ved en lokal domstol i Sydafrika, om det tamme næsehorn Baixinha skal skydes af en trofæjæger eller dø en såkaldt naturlig død.
Næsehornet, der har medvirket i utallige film og reklamefilm, har fået afbrudt filmkarrieren på grund af akutte maveproblemer.
Næsehornets ejere har derfor besluttet, at lukke det ud i et reservat, hvor det så efterfølgende kan nedlægges af en trofæjæger.
Dyreværnsorganisationen SanWild har indsamlet 36.000 underskrifter der modsætter sig denne aflivning, og vil i stedet købe næsehornet, så det kan dø en naturlig død, skriver The Citizen, men det Sydafrikanske miljøministerium har indtil videre forhindret salget til SanWild.
Derfor skal sagen nu afgøres i en retssal.
Tidligere på året bød en professionel jæger omkring 480.000 danske kroner, for at få lov til at lade en af sine klienter nedlægge dyret.

En sjælden chance
Det syge dyr er et sort næsehorn, som er født i fangenskab for 26 år siden, og har levet hele sit liv uden selskab af andre næsehorn.
Allerede i begyndelsen af året blev det konstateret, at næsehornet havde voldsomme maveproblemer som i længden ville tage livet af det sjældne dyr.
Der findes omkring 2.000 sorte næsehorn i Afrika, og under normale omstændigheder er der ikke mulighed for at jage denne art. Kun det hvide næsehorn kan jages regelmæssigt i Afrika.