Jagt i bjergene – den anden buk

Charlotte Bülow med sin ronda-stenbuk som med sikkerhed vil indbringe en bronzemedalje – måske endda sølv.

Stenbukke.
De spanske stenbukke er legendariske. Både fordi der er tale om smukke, stærke dyr, der lever i et vildt og betagende bjerglandskab, som man kun kan blive overvældet af. Og fordi dyrene er hårdføre som bare pokker, yderst forsigtige og samtidig i stand til næsten at ophæve tyngeloven, når de ubesværet bevæger sig enten op eller ned af de lodrette bjergmassiver.
Sidst men ikke mindst så er de vanskelige at jage, fordi jægeren er nødt til at følge med bjerggederne til tops, og det kan somme tyder sende selv stærke veltrænede ynglinge på mentale nedture.
Derfor er jagten på de spanske stenbukke – eller ibex som de oftere og oftere omtales – i en klasse for sig.

Jagtens anatomi.
De jægere som vi følger denne uge, er taget på jagt med IberHunting, som er en af landets førende outfittere. Selskabets indehaver, Antonio Teruel, guider selv alle jagterne i kompagniskab med de lokale statslige og kommunale vildtforvaltere, og har i øvrigt organiseret jagten således, at man bor i selve jagtområdet.
I den forbindelse er det værd at notere sig, at Spanien jo er et veludviklet turistland, og at alle de egne hvor stenbukkene forekommer, er store smukke naturområder, som tiltrækker alle former for naturturister. Derfor er der ikke bare gode, men fremragende hotelfaciliteter lige i kerneområderne, og derfor tilbringes nætterne på dejlige hoteller i international klasse og under udsøgt arkitektur.
Beværtningen er ligeledes i verdensklasse og hele jagtoplevelsen bliver derfor ophøjet til en helstøbt begivenhed, når jagt, kultur og gastronomi går op i en højere enhed.

Ronda stenbuk.
Derfor smiler jægerne vi følger ekstra stort, når jagten krones med held og succes. Se blot på Charlotte Bülows ansigt, der stråler af lykke, over at have nedlagt et klingende smukt medaljetrofæ.
Jagten var så nervepirrende og intens som man bare kan forestille sig, og hele optakten åndeløs spændende, fordi der var ikke bare en, men adskillige bukke at forholde sig til, før det var muligt at afgive skud til denne buk, der er fjorten år gammel, og har horn der svinger sig smukt op i den blå iberiske himmel.
Hele jagten er blevet optaget af vores tv-hold og udkommer på DVD og på vores App senere på året, samtidig med at brudstykker af jagten på de legendariske ronda-stenbukke sendes i en episode af Jagtmagasinet på dk4 lige inden sommeren for alvor er over os.

Bjergjagt

Det er ikke første gang vi er i Spanien for at jage ibex. Du kan se hvordan det gik sidst vi var afsted, da vi jagede i Sierra Nevada – og Du kan købe hele filmen til iPhone eller iPad. Scan koden, så er Du på vej.