Jægerne og Dyrenes Beskyttelse

Jægerne og Dyrenes Beskyttelse

Rygter.

Det heder sig – ude i virkeligheden – at Dyrenes Beskyttelse nu selv vil til at tage sig af den praktiske del af den dyreredning, som hidtil er varetaget af Falck og Schweisshundene. Det rygte såmænd floreret i nogen tid, og vi har derfor sat os for at undersøge om der er hold i rygterne, og hvordan fremtiden kommer til at se ud for de dyr, der kommer galt af sted i eksempelvis trafikken.

Fakta.

Derfor ringede vi til Dyrenes Beskyttelse, og talte med Claus Wiingaard, som er manden der fremover har med den akutte dyreredning at gøre.
Han forklarer, at Falcks dyreredning betales af Dyrenes Beskyttelse, og at Falck sidste år kørte til nødstedte dyr cirka 16.600 gange. Og her er altså tale om alt fra mus der ikke er omkommet i musefælden til trafikpåkørte krondyr.
Dyrenes beskyttelse er glade for Falcks arbejde, og ønsker sådan set at fortsætte samarbejdet. MEN det nuværende samarbejde udløber til august i år, og der forhandles om en ny aftale, under lidt forandrede vilkår.
Ifølge Claus Wiingaard så er alene det faktum, at det er Falck selv der vurderer hvilke dyr der skal undsættes, en kilde til sporadiske divergenser mellem de der kører og de der betaler: Altså mellem Falck og Dyrenes Beskyttelse.
Derfor er et af de ønsker som Dyrenes Beskyttelse nu arbejder på at indarbejde i den nye aftale – som efter al sandsynlighed atter bliver med Falck, selvom andre organisationer kan komme i spil – at det bliver Dyrenes Beskyttelse der i hvert enkelt tilfælde afgør om der er behov for at køre til et dyr eller ej. Det vil i praksis kunne løses ved, at Dyrenes Beskyttelse har en vagttelefon som man ringer til hvis man ser et nødstedt dyr. Eller ved at Falck stiller om til Dyrenes vagttelefon, som så sender dyreambulancen, hvis der er brug for det.

Schweisshundene.

Har alt dette så noget med jagt at gøre, kunne man jo spørge sig selv, og det har det ikke, før det handler om trafikpåkørte dyr, som ikke ligger på kørebanen eller i grøften. For så skal dyrene eftersøges inde på statslige eller private jorde, og så er der behov for en godkendt schweisshund. Sådan har det været hidtil, og i følge Dyrenes Beskyttelse og Claus Wingaard så skal det også fortsætte sådan fremover. Dyrenes Beskyttelse er nemlig fuld af lovord for det arbejde som schweisshunde og førere præsterer, og uanset hvordan den fremtidige dyreredningsstruktur bliver, så forklarer Claus Wiingaard, at de også i fremtiden har brug for disse assistancer fra de danske jægere.