Italiensk jagt på vildsvin og duer

Due lander

Duejagten i Norditalien er usædvanlig, al den stund, at den foregår fra et 15-18 meter højt tårn med plads til seks jægere og for levende lokkere, som her vender tilbage til jagttårnet.

Italiensk jagt.
Jagtmagasinet har været på jagt med et lokalt slæng af norditalienske jægere. De gør mange ting på samme måde som vi kender det fra vores egne jagter. Skønt drivjagten dernede er på vildsvin, og det er der jo ikke meget af her i Danmark.
Men bortset fra vildtarten, så ligner det hele noget hjemlig. Høj sikkerhed. God organisation. På plads til tiden. Og gemytligt samvær.

Duejagt.
Anderledes forholder det sig med duejagten i de løvklædte bjerge uden for San Piero in Bagno. Her maser man sig op i buldermørke op af stejle fedtede skovveje, til et højdedrag hvor der er opslået et stort telt ved siden af en tårnhøj stilladskonstruktion i tre fag.
Fra toppen er der udsigt over en smuk dal, og heroppe fra slipper man de tamme lokkere fri, så de kan flyve ud i dalen og hente vilde artsfæller, og trække dem med tilbage til skytterne.  
Det hele kan opleves på dk4 i Jagtmagasinet søndag klokken 17.00 og mandag aften klokken 22.30 – og i traileren nedenfor....