Indstillingsbænk

Indstillingsbænk

Indstillingsbænken på skydebanen.Indstillingsbænken koster Kr. 4.000,- og fås ved henvendelse til Martinus Nygaard på tlf. 86 48 54 55 eller på mail amn@pc.dk
Af Rolf Hagstrøm.

Ny opfindelse.

Martinus Nygaard har opfundet en indstillingsbænk, ikke at forveksle med en skydebænk. Der kan altså ikke skydes fra denne konstruktion, som primært finder anvendelse til vanskelige indskydninger og til tjek af sigtekikkerten.

Indskydning.

Der skydes 3 skud fra en god skydestilling, ( der må som tidligere nævnt ikke skydes fra indstillingsbænken) der sigtes på skivens centrum, og derefter findes middeltræfpunktet på skiven, som forbliver på skiverammen hvor den blev beskudt.
Derpå anbringes riflen i indstillingsbænken og spændes fast.
Bænken justeres så korset i kikkerten falder sammen med centrum på skiven. Derefter skal man blot stille kikkerten så korset er over middeltræfpunktet på skiven der netop er blevet beskudt, og riflen er nu skudt ind. Det vil sige at den rammer der hvor kikkerten sigter.

Indstillingsbænk
© huntersmagazine.com
2003, Steen Andersen

Sådan ser den ud.

Tjek sigtekikkerten

I denne bænk er det ligeledes muligt at tjekke kikkertens klikfasthed og parallelakse fejl. Hvilket ellers kan være svært på en skydebane.

Afprøvet i praksis

Jeg har afprøvet indstillingsbænken, både alene og som skydeinstruktør for nye riffelskytter.
For nye og usikre riffelskytter kan den være til stor hjælp ved indskydning, og til fejlfinding på kikkert og montage
For erfarne og rutinerede skytter, vil den have størst interesse ved check af sigtekikkertens kvalitet.

Solid konstruktion

Indstillingsbænken er i en meget gedigen udførelse. Alt er i aluminium, rustfri - eller galvaniseret stål.
Selve indstillingsdelen er bygget op om 2 ekstruderede aluminiums profiler, hvor den øverste kan drejes om to akser med to stilleskruer.
De tre ben, der monteres med en 13mm nøgle, er meget stabile både på fast gulv og på græs eller grus, hvor de ved hjælp af påsvejste plader kan trædes ned i underlaget.
Riflen anbringes på den øverste aluminiums profil i to gafler, der med vantskruer kan klemme om for- og bagskæfte, og kan derefter justeres med to stilleskruer.

Indstillingsbænken koster Kr. 4.000,- og fås ved henvendelse til Martinus Nygaard på tlf. 86 48 54 55 eller på mail amn@pc.dk