Hunde jager kronvildtet

Hunde jager kronvildtet

Østjylland.

“Både her og hos naboen har vi fundet dyr, der er bidt ihjel,” siger Anders Hillerup til P4 Østjylland. Derfor har skovejeren nu indrykket en annonce i den locale avis med besked til hundenes ejer, og budskabet er krystal klart: Hvis de firbenede jægere nogensinde igen sætter tænderne i hjortevildtet, bliver de skudt.
»Man skal forstå, at nogen måske fredelige kæledyr får vækket jagt-instinktet, når de først har smagt blod, og de er sammen om at jage. Der er tale om et ufatteligt dyreplageri«, siger skovejeren, der dog understreger at han meget nødig vil skyde hundene.

Findes der fortilfælde?

Ifølge Danmarks Jægerforbund er annoncen helt i orden. Ofte er truslen nemlig nok, forklarer hovedbestyrelsesmedlem Jens Bjørn Andersen til P4 Østjylland: “Jeg har ransaget min hukommelse og kan ikke komme i tanke om et tilfælde, hvor hunde rent faktisk er blevet skudt.”
Har Du kendskab til det modsatte, altså til situationer hvor løse hunde faktisk er blevet skudt efter at ejerne var blevet advaret I avisannoncer, så skriv til redaktion@huntersmagazine.com