Holland forbyder import af jagttrofæer

Den hollandske regering har netop indført importforbud af jagttrofæer fra hvidt næsehorn, elefant, løve, flodhest isbjørn og argali får – og næsten 200 andre arter.

Statslig jagtmodstand.
Holland er generelt et meget jagtskeptisk land, og den linje skærpedes med sidste uges øjeblikkelig forbud mod import af jagttrofæer fra ellers lovligt nedlagte arter.
Det er landbrugsminister Martijn van Dam som er bannerfører for det nye forbud, og han kalder i øvrigt jagten på truede dyrearter for forkastelig, selvom han tidligere har anderkendt jagtens positive betydning for bevarelsen af truede dyrearter som eksempelvis hvide næsehorn, skriver The Hunting Report i en nyhedsmail fredag.
Den hollandske landbrugsminister opfordrer andre europæiske lande til at indføre nationale importforbud af jagttrofæer.
Mange steder i eksempelvis Afrika, som rammes hårdt af de hollandske trofæforbud, regner man de vilde dyrs afkast på lige fod med eksempelvis europæiske landes landbrugsproduktion og eksport. I det lys er det nærmest ironisk, at Holland er storeksportør af landbrugsvarer til Tyskland, Belgien, England, Frankrig og Italien. En eksport der beløber sig til over 82 milliarder euro.