Hjorteskank

Hjorteskank

Hjorteskank, i dette tilfælde af elg, med lidt frisk salat til – og eksempelvis kartoffelmos og den gode sovs.

Sav en skank.

Underbenet på de store hjortekøller og bove kan omsættes til møre overraskelser. En delikatesse eller regulær herreret – som man nu selv har lyst. Der skal en sav til en skank. Underbenet, den nederste stykke af kølle og bov, skal skæres fra resten af bov/kølle i det første led. Det underben man så står tilbage med skal saves ud i to eller tre stykker – det må man afgøre med sig selv.
Så skal de brunes og simre i 3 – 5 timer afhængig af størrelse. Man kan tilsætte urter og krydderier efter behag til den suppe som skankerne koger i, og man kan koge skankerne dagen i forvejen, og så varme dem op en halv times tid inden serveringen.

Hent opskriften som PDF og print den.

Sovsen.

I god tid inden skankerne skal serveres laver man sovsen. Af noget af den suppe som skankerne har kogt i. Når man tager suppen fra kødet kan det anbefales at fylde suppen op med kogende vand, så skankerne hele tiden er dækket af væde.
Suppen til sovsen koges ned til en halv deciliter pr. person og sigtes gennem et viskestykke. Det viskestykke må IKKE være vasket i skyllemiddel, for så smager sovsen af skyllemiddel!
Nu monteres sovsen med lidt piskefløde, og kan eventuelt farves med kulør. Smag til med salt og pepper – og med tyttebær og blåskimmelost hvis det skal være en vildtsovs.

Kartoffelmos.

Lav den altid selv. Men pulvermodellen kan naturligvis også bruges i nødstilfælde. Kog nogle store kartofler møre. Mos dem med lidt smør og mælk. Har man mod på eksotiske eventyr kan man mose lidt friskrevet peberrod i, eller koge lidt knoldselleri og/eller pastinak sammen med kartoflerne.

Servering.

Skankerne placeres stående på hver sin tallerken med lidt frisk salat om, eller anden form for garniture. Sovs og kartoffelmos serveres i store dampende fade, eller som små portionsanretninger hvis man skal nedtone lidt af den rustikke karakter der er over denne herlige ret.

Hent opskriften som PDF og print den.