Harer og agerhøns

Harer og agerhøns

Det åbne land.

På søndag klokken 17.00 er der premiere på et nyt afsnit af Jagtmagasinet på dk4. Her fortælles historien om harernes og ikke mindst agerhønsenes behov for dyrkede arealer. Og samtidig rammes der en solid pæl gennem myten om, at disse karakteristiske dyr kan reddes, hvis man nedlægger landbruget. Det vil slet ikke gå, forklarer konsulent ved Skov og Landskab og herregårdsjæger Kristian Stenkjær, for dyrene har brug for de dyrkede arealer.
Det der derimod skal til er, at jorden dyrkes en smule mindre industrielt, og det kan faktisk sagtens lade sig gøre, uden at landbruget bliver mindre effektivt eller uden at den enkelte landmand går ned i indkomst. Det fortæller svineavler Søren Ilsøe, som viser sin bedrift frem, og fortæller, at han nu kun bruger en fjerdel af den diesel som han normalt brændte af ude på markerne, og at han faktisk godt kan tjene mere end i gamle dage.

Jagtmagasinet.

Der er en ny udgave af Jagtmagasinet på skærmen hver søndag klokken 17.00 hos landsdækkende dk4, der distribueres af Boxer, YouSee, TDC, CanalDigital og af Stofa. Stationen koster 9,95 pr. måned, og jagtudsendelserne genudsendes ti gange over to uger på varierende ugedage og tidspunkter.
Se planen for genudsendelserne af Jagtmagasinet.