For godt til at være sandt?

For godt til at være sandt?

De involverede parter.

Det er Netnatur.dk der i dag viderebringer Safari Klubbens kritiske stillingtagen til den yderst succesfulde bukkejagt, der fandt sted i Ungarn sidste forår, som indbragte den danske jæger 31 bukke på tre jagtdage, hvoraf de 18 var guldmedaljer. Det er Aurora Jagtrejser der stod bag denne bemærkelsesværdige jagtrejse, og den bukkebegunstigede jæger er atter ude at rejse med Aurora disse dage, hvorfor det endnu ikke er lykkedes os, at komme i kontakt med manden, for at høre historien fra hans egen mund.

Bedøvede bukke.

Imidlertid har vi talt med Bjarne Petersen fra Aurora Jagtrejser, som er på jagt med en gruppe klienter i Ungarn, for at få hans kommentarer til den massive kritik, hans klient og hans jagtrejse til bukkeparadiset nu udsættes for af formand Jens Kjær Knudsen fra Nordisk Safari Klub. Formanden er nået frem til, at de mange store bukke er opdrættede. Kritikken bunder i en række sammenfald mellem sidste års bukkejagt og tidligere jagter med samme resultat, afviklet på samme måde. Et af de gennemgående træk er, at jagterne altid foregår ude på åbne marker, og at jægerne holdes på reviret til den buk, som guiderne føler sig overbevidst om, er på reviret, dukker op. Forklaringen på den praksis er, at bukkene er opdrættet som kvæg, bedøvet når de når den rette størrelse, sat ud på marken, hvor de så kommer til sig selv, på samme tid som den heldige jæger cirkuleres, på det der påstås at være bukkens faste revir.

Aurora.

”Jeg er fuldstændig uforstående. Fuldstændig!” Kommer det dybt overrasket fra den rystede jagtrejsearrangør, da vi overbringer ham nyheden om dagens skriverier og hårde kritik og samtidig spørger ham, om han ikke havde en klar fornemmelse af, at der var fup med i spillet sidste år. ”Så havde jeg aldrig arrangeret sådan en jagt,” svarer Bjarne Petersen. Vi spørger, for at være helt sikker, en gang mere, om det aldrig har undret ham, at hans klient kunne skyde 31 bukke på tre dage. Altså mere end 10 bukke per dag. ”Næ, det har det ikke,” svarer Bjarne Petersen.
”Jeg aner ikke hvad fanden der foregår,” fortsætter han, og undskylder straks vredesudbruddet, med tydelig affekt i stemmen. ”Det er jo noget der fandt sted for over et år siden. Jeg forstår ikke hvorfor sådan noget bliver bragt op,” slutter jagtrejsearrangøren fra Aurora Jagtrejser.
Vi har aftalt at tale med ham igen i løbet af dagen og i morgen, for at høre hans uddybende kommentarer, når han har haft lejlighed til at sætte sig ind i de kritikpunkter, som han ikke tidligere er blevet præsenteret for - så, fortsættelse følger.