Genbrug af jagtplastik

Slut med patronhylstre og mikroplast i naturen.
Butikskæden Land & Fritid har som de første med tilknytning til jagtbranchen nu opsat returcontainere til afskudte haglpatroner i deres 41 butikker som er fordelt over hele landet. Formålet er at sikre 100% genbrug af de afskudte jagtpatroner.
Det har tidligere været et problem at skille de afskudte patroners metaldel fra plastikdelen, og derfor er de afskudte jagtpatroner for en stor dels vedkommende endte i den almindelige dagrenovation.
Det problem er nu løst.
"Vi har lavet et samarbejde med en dansk virksomhed, der kan adskille og udnytte de genanvendelige plast- og metaldele. Vi håber meget, at jægerne har lyst til at aflevere deres afskudte haglpatroner hos os," siger kædedirektør i Land & Fritid, Erik Dalsro Jørgensen.
Green Shot
Opsamlingen af haglpatroner er et naturligt næste skridt i at gøre jagt mere miljøvenlig. Land & Fritid var med "Green Shot"-haglpatronen i 2017 de første udbydere i Danmark af et komplet sortiment af miljørigtige haglpatroner med biologisk hurtigt nedbrydelige haglskåle.

Ingen mikroplast med grønne patroner.
Haglskålene i almindelige haglpatroner er lavet af plast og er i sagens natur svære at finde og indsamle, som de forbliver ude i naturen. Her nedbrydes de i mindre dele over 50-100 år, mens fuldstændig nedbrydning kan tage op til 500 år.
Forladningerne i Green Shot er fremstillet af majsstivelse og alkohol, og opløses i vand i løbet af nogle få timer og ude på terrænerne i løbet af få måneder.

Donation til Jægernes Naturfond for en bedre natur.
Udover en koordineret indsamling af afskudte haglpatronhylstre har Land & Fritid besluttet at donere 10 øre pr. solgt haglpatron til Jægernes Naturfond.
"Dette gør vi for at være med til at bevare den danske natur til gavn for jægerne og danskerne, men også for at skabe fokus på både opsamlingsordning og vores miljøvenlige Mike Hammer haglpatroner," siger kædedirektør i Land & Fritid, Erik Dalsro Jørgensen.

Claus Lind Christensen, formand for Dansk Jægerforbund og Jægernes Naturfond, hilser det nye initiativ velkommen som et godt eksempel på, at branchen vedkender sig sit ansvar, og samtidig gør noget for at løse det.