Fuglehjerter

Fuglehjerter

Fasanhjerter på hver sin tykke skive af porrer. Hjerterne er stegt i hakket basilikum sammen med hele fed af let kogte hvidløg. På toppen et enkelt fed hvidløg, som ikke er særlig stærkt når det først har været kogt.

Mad af og med hjertet.

De små fuglehjerter forsvinder let i den almindelige madlavning. Derfor kan såvel hjerter som levere samles for sig, så de som i dette tilfælde kan finde anvendelse i særlige udsøgte retter.
Retten her er en typisk forret, der fremstår elegant og ikke på nogen måde er vanskelig at have med at gøre.

Man tager.

De rengjorte hjerter. De skal være befriet for hinder og blod. De steges i olie et par minutter i fint hakket friskt (eller tørret) basilikum, og sammen med nogle fed hvidløg der forinden har været kogt nogle minutter. Hvis man er stor tilhænger af hvidløg, kan man jo undlade at koge dem først, det vil gøre smagen meget kraftigere – måske også for kraftig til de sarte hjerter..
Salt og pepper under stegningen.

Hjerter
© huntersmagazine.com
2003, Steen Andersen

Skiver af porrer klar til at komme på en hed pande med lidt olie.

Porrer eller salat

På en anden pande ristes et antal tykke skiver af porrer på snitfladerne. De skal vendes forsigtigt så de forbliver hele.
De stegte hjerter anrettes oven på hver sin skive, og på toppen placeres et enkelt fed hvidløg.
Alternativt kan hjerterne anrettes på nogle få blade af ruculasalat der forinden er vendt i en blanding af olie og balsamico, ligeledes hvidløget på toppen.

Ingredienser

2 – 4 hjerter pr. person
1 bundt basilikum
1 fed hvidløg pr. person
1 porrer
Eller en håndfuld ruculasalat
Olie
Eventuelt balsamico

Fuglehjerter (PDF)">Opskrift som PDF.