Flot stil i Serbien

Christine Due og hønsehunden Tascha varmer op til VM i Skt. Hubertus med den internationale markprøve under FCI der i går og i dag afvikles i Serbien.

Stil uden fugle.
”Tascha og jeg mødte ikke fugle i går,” beretter Christine Due til HuntersMagazine, og er dermed ude af betragtning i forhold til eventuel præmiering.
”Dommerne var meget begejstrede for Taschas stil, som prioriteres højt på FCI-prøverne,” fortsætter den firdobbelte verdensmester i Skt. Hubertus og uddyber, at en ruhåret hønsehund skal løbe med hovedet i skulderhøjde, i en blød galop og ingen halerørelse. Stilen har betydning for hundens evne til at opfange færd og dermed finde fuglen.
”Vi havde desværre ikke heldet med os. Ingen af de nordiske deltagere har fået præmiering, men kravene er også meget hårde og vi har maks. 15 minutters sliptid, så det hele skal spille,” uddyber Christine Due.

VM forude.
Christine og Tascha er atter på marken i dag, og kan fokusere på at pudse stilen af til søndagens VM i Skt. Hubertus som Christine Due har vundet fire gange tidligere.
I 2005 var det med hendes nuværende hunds far, Kragborg Junior, og de tre følgende gange i træk i 2009, 2010 og 2011 med hunden Kragborg Arki.
”Jeg har ikke deltaget i VM siden 2011, så nu må vi se om jeg kan huske hvordan man gør,” slutter Christine Due med sit karakteristiske store smittende smil.

HuntersMagazine følger Christine og Tascha dagligt, så ….. fortsættelse følger.