Fasan i karry

Fasan i karry

I virkeligheden kommer fasanerne jo fra Asien - ligesom karry - så hvorfor ikke. Opskrift. PDF.

Fasan i karry serveret med løse ris. Gerne i en stor dyb tallerken. Opskrifter skal kun være vejledende. Mangler man en eller flere ingredienser kan de erstattes med noget der ligner og giver mulighed for den personlige finesse – og fra tid til anden overraskende resultater… Mod og beslutsomhed er lige så vigtig i køkkenet som under jagten.

Karry.

Hvis man er til stærk mad er her en enestående chance for at få sin lyst styret, for så skal man bare anvende en stærk karry. Hvis ikke anbefales en mindre stærk variant af dette fantastiske krydderi, som består af 20 eller flere forskellige bestanddele og som findes i utallige smagsvarianter og styrkegrader. Kokosmælk og piskefløde giver den stærke karry perfekt følgeskab, men er ikke noget for vægtvogtere og må udelades hvis man skal holde fedtprocent og kolesterol i skak.

Fasaner.

Fasanen er den fugl der nedlægges flest af her i landet, så der må være tusindvis af lejligheder til at eksperimenterer med denne fine råvarer. Bare fordi det er vildt behøver man ikke at være konservativ. Vildtkødet kan benyttes i alle sammenhænge og fasanen kan sagtens gå i stedet for kylling eller kalkun, især de lækre lyse brystfileter. 

Fasan i karry
© huntersmagazine.com 2003, Steen Andersen

Lige før serveringen. Kødet skal sammenlagt have cirka fem minutters varme, store stykker lidt længere.

Hurtig varme

Fasanbrysterne skæres i passende terninger og kommes på en hed pande med olie/smør. Straks kødet er brunet (30 – 40 sekunder) hældes karryen over så den svitses. Efter yderligere 20 – 30 sekunder hældes vandet ved og kødet fiske op og skal køle af på en tallerken. Den tilbageværende karrysovs tilsættes nu flækket citrongræs, hakket ingefær og skiveskåret chili. Hvis retten ikke skal være for stærk skal kernerne fjernes fra chilien. På dette sted kan en suppeterning udrette små mirakler… Tilsæt kokosmælk fra nød eller dåse, piskefløde/mælk og lad det hele koge ind så længe som det tager risene at blive færdig; 10 – 20 minutter. Tilsæt eventuelt vand hvis sovsen er ved at blive for tyk, og smag til med salt og pepper. Tre – fire minutter før serveringen tilsættes kødstykkerne som simre færdig i sovsen.

Serveringen

Server hele herligheden i store fade, eller som portionsanretninger og gerne i en stor dyb tallerken.

Ingredienser

Til fire personer: 2 – 4 fasanbryster 2 spiseskefulde karry 2 spiseskefulde god olie eller tilsvarende mængde smør 1 rød chili 1 citrongræs 1 stykke ingefær ( 30 – 50 gram) 1 kop postevand 1 kop kokosmælk 1 kop piskefløde eller mælk 2 kopper ris; jasmin, basmati eller den fra supermarkedet.

Printervenlig opskrift i PDF-format.

BilagStørrelse
fasan_i_karry.pdf18.66 MB