Endnu en ulykke med Blaser R93

Blaser R93 nyder stor popularitet i vide jagtkredse blandt andet på grund af det direkte repetersystem og den pålidelige sikringsmekanisme.
Arkivfoto.

Ulykke i Sverige.
Forrige år fik svenske Christer Svensson fra Bollnäs bundstykket fra sin Blaser R93 kaliber 30-06 i ansigtet, da han affyrede det fjerde skud af en serie med Normas fabriksladede Alaska ammunition, skriver Jaktjournalen.se.
Christer Svensson har stadig smerter og andre men fra ulykken, som Blaser er blevet frikendt for at have del og ansvar i af det uafhængige tyske testinstitut DEVA - Deutsche Versuchs- und Prüfanstalt für Jagd- und Sportwaffen e.V. – der i sin afsluttende undersøgelse fastslår, at ulykken skete på grund et for højt gastryk forårsaget af ammunitionen.

Ulykke i Tyskland.
Den 3. maj i år indtraf der en ny ulykke med en Blaser R93. Denne gang var det en 39-årig skytte der befandt sig på skydebanen i Simbach i Bayern som fik bundstykket i hovedet, og akut måtte flyves med ambulancehelikopter til det nærliggende hospital med ansigtslæsioner, skriver Jagderleben.de.
Årsagen til ulykken er endnu ikke kendt, og det stedlige politi er i gang med en udredning af hændelsesforløbet.
Blaser har i en pressemeddelelse udtrykt medfølelse for den tilskadekomne skytte, men afholder sig fra at komme med mulige forklaringer på ulykkens anledning.
Blaser teststand
Hvert eneste våben fra Blaser testes i denne prøvestand med overladet ammunition inden det forlader fabrikken i Isny i det sydlige Tyskland.