Elgjagten 2002

Elgjagten 2002

Jagt konsortiet på det svenske gods i Kalmar Len er dansk. Elgjagten sælges på invitation til sidste års deltagere og suppleres med nye og gæster.
En af gæsterne dette år var fra Skåne, og Per-Olof Martinsson nedlagde jagtens første og største tyr. En sekstakker med et udlæg på 118 centimeter.

Driverne er nået frem til skytten da en kvie træder ud i en stor rydning. Skytten skal først have patroner i riflen igen, før han kan skyde koen so i mellemtiden er på vej væk fra rydningen op gennem en mindre klippefyldt slugt.
Svensson fra Hillerød nedlægger kvien i et enkelt langt skud.

Drivere
© huntersmagazine.com
2002, Steen Andersen

Driverne er ved at gøre klar til det næste drev.
De omkring tyve jægere opdeler sig i to hold og skiftes til at trykke de timelange såter igennem.
Kompasset er en nødvendighed for ikke at fare vild inde i de store skove med de ofte klipperige forhindringer.

De nedlagte elge brækkes på stedet. I princippet er det samme procedure som på et stykke råvildt – der er bare meget mere af det hele. De virkelige eksperter kan brække en elg uden at få blod på næverne.
De store dyr hentes ud af såten af en voldsom skovmaskine der altid finder en vej.

John Hansen
© huntersmagazine.com
2002, Steen Andersen

John Hansen fra Nordsjælland har drømt at forsøge sig med elgjagt i over 20 år. For ham var debuten en stor succes. En ensom, og derfor jagtbar ko, faldt for en enkelt velrettet kugle.
I løbet af aftenen blev den historie fortalt igen og igen….

Fem elge, fire stykker dåvildt, deriblandt en pæn halvskuffel, og to stykker råvildt blev der spillet for ved den afsluttende parade efter tre dages spændende og regnvåd jagt.
Udbyttet af elge er faldet gennem de senere år, og derfor er kvoterne for afskydning mindsket ligesom det i år ikke var tilladt at skyde ko med en kalv. Sandsynligvis vil elgbestanden øges i løbet af de kommende år.

Se også historien om den elg som Orla Christensen måtte vente 16 år på. Tålmodighed

Elgjagt fra A - Z.

Tjekliste til elgjagt.