Efterforskning

Efterforskning

Sjælland.

Som vi beskrev på disse sider sidste uge – se henvisning nedenfor – så blev der den 21. juni set et dyr på Gøngehusvej nord for Holte, som af en meget erfaren jæger blev bestemt til at være en mårhund.
Mødet varede kun et par sekunder, men Erik Ahlmann, der så dyret, er ikke i tvivl. ”Det var en mårhund,” fortalte han, da vi talte med ham forleden. Erik Ahlmann har gået rigtig meget på jagt, både her i Danmark og i udlandet, hvor man har mårhunde. Han var i en årrække formand for Nordisk Safari Klub, og hans observation er så overbevisende, at Naturstyrelsen nu har sat en efterforskning i gang.

Naturstyrelsen
© huntersmagazine.com
2011, Steen Andersen

.

Sven Norup præparerer omgivelserne ved vildtkameraet med en ildelugtende blanding af rovdyrurin, som erfaringsmæssigt for alle territorialhævdende bæster i miles omkreds, til at komme og markere deres tilstedeværelse.

Vildtkamera.

I Nordsjælland anvender Naturstyrelsen nu den samme efterforskningsmetode, som de benytter med succes i Jylland. Vildtkameraet vil i en kortere periode registrere alle bevægelse i og omkring den grav, hvor en eventuel mårhund antageligt vil føle sig rigtig godt hjemme. Måske resulterer det ikke i billeder af en mårhund. Det vil jo ikke være et bevis for, at der ikke kan være sådan en i området, forklarer Sven Norup, da vi tog med ham ud og opsatte kameraet. I disse tilfælde er der behov for en positiv identifikation, og det vil sige, at først når der foreligger et billede af mårhunden kan man være sikker.
Så. Fortsættelse følger.....

Læs den forrige historie om den nordsjællandske mårhund.