Drivjagt

Drivjagt

Spanien.

Disse dage viser jagtmagasinet på dk4 en fyldig reportage fra en stor spansk drivjagt. Halvfems skytter er posteret ude i og omkring de 700 hektar store revirer, og sådan i omegnen af 350 hunde slippes løs i drevet. Det sætter unægtelig skub i tingene.
Som man vil kunne opleve på tv, så er der en eller to drivere om et hundekobbel på 20-30 jagtdyr af vidt forskelligt ophav. Hundeførerne holder hundene relativt tæt til sig, med kommandoer, råb og hornsignaler fra store konkylier. Men hundene tager på lange togter ind i de tætte områder, og hvis de kan slippe af sted med det, så overfalder de også de svin, som forsøger at slås med hundene i stedet for at stikke af.

Liv og død.

Under sådan et timelagt drev, opstår der mange bataljer inde i krattet. En del af dem ser selv hundeførerne kun resultaterne af, som når en hund eksempelvis kommer haltende tilbage, fordi hele forbenet og halsen er flået op. Hunden har været i in-fight med et vildsvin, og hunden svæver i et par dage mellem liv og død. Den behandles på stedet. Får såret fyldt med antibiotisk pulver og lukket med kirurgiske klemmer. Der er eksperter på disse hold.
I andre tilfælde kan driverne bare løbe efter lyden. Og de gør sig de hastigste anstrengelser, for at afslutte et uheldigt vildsvins kamp så hurtigt som muligt. Som man måske kan ane af disse still-billeder, så overfalder hundene grisen, helt som ulve ville gøre det. Og svinet har ikke en chance. I den vilde natur ville grisen dø mens ulvene åd af det. Her i drevet affanger hundeførerne straks grisen, når de kan få den store lange kniv ned i gennem det frådende hundehav.
Vi har de levende billeder af sådan tre eskapader, hvor ulveslægtningene gør hvad deres gener dikterer dem, men vi viser dem ikke bare sådan. For vi ønsker ikke at provokere unødigt.
På den anden side fortæller vi sandheden. Sådan som den er. Og derfor kan Du godt få mulighed for at se, hvordan drivjagt også foregår. Men det kræver at Du er medlem af vores klub.
Hvis Du er det, så kan Du bare lokke dig på, og finde klippet under menupunktet BERETNINGER – EUROPA – DRIVJAGT.
... og vær venligst opmærksom på at Du selv opsøgte de stærke billeder....

Hvis Du ikke allerede er medlem, så tilmeld Dig med det samme – ved at klikke på BLIV MEDLEM NU ude til højre.