Drab på jagtfalk

En kvinde fra staten Idaho i USA er tiltalt for dræbe en falk. Kvinden kan nu se frem til en fængselsdom på 6 måneder og en bøde på 5.000 dollars. Arkivfoto.

USA.
Ifølge New York Daily var den 60 årige Patti McDonald så fortørnet over, at falken var i gang med at slå sit bytte - en and - ihjel, at hun øjeblikkelig valgte at stoppe sin bil og forsøge at jage falken væk. Det lykkes ikke. I stedet brugte hun sit tørklæde med indflettede perler til gentagne gange at slå falken med. Ejeren af falken, Scott Dinger, var 500 meter væk, da alt dette skete og kunne derfor ikke nå frem tidsnok til rede sin tamme falk.

Røvfuld.
Da Scott Dinger endelig nåede hen til kvinden, fløj den skadede falk væk. Den blev fundet død en time senere med kraniebrud og et brækket ben.
Kvinden har ifølge en rapport fra Idaho Department for Fish and Game, udtalt, at hun "var meget oprørt over falkens behandling af anden, men at hun havde dårlig samvittighed over at have skadet nogens kæledyr, da den har fået en ordenligt røvfuld".
Scot Dinger har udtalt, at han har det svært ved situationen, specielt fordi han havde haft falken siden den var nyudklækket unge. Det var nok grunden til, at falken heller ikke fløj væk, da kvinden angreb.

Mild dom
"Opdrættede falke ved faktisk ikke, at de er falke. Man kunne komme helt tæt på den uden den fløj eller forsøgte at komme væk", fortæller Dinger. "Og det var nok grunden til, at den ikke fløj væk, da McDonald angreb den."
Sigtelsen mod McDonald bliver vurderet til være en "mindre forseelse for at slå eller forvolde skade på dyr". Scott Dinger har efterfølgende udtalt, at sigtelsen er alt for mild og håber, at statsanklageren vil forsøge at gå efter, at få McDonald dømt for at dræbe et dyr, der står listen over truede dyrearter.